Semester på hemmaplan

Jag och Mattias har saxat våra semestrar denna sommar för att barnen ska få vara lediga så länge som möjligt. Vi har tagit 2 veckor semester och 1 vecka föräldraledigt var. På så sätt har barnen kunnat vara lediga i 4 veckor. Senare i höst kommer vi ta ytterligare 3 veckor tillsammans och åka iväg utomlands. Var vet vi ännu inte, men vi har börjat kolla på olika alternativ. Denna vecka har jag varit ensam hemma med barnen. Vi har passat på att göra aktiviteter här på hemmaplan i Stockholm. Stockholm har så fantastiskt mycket att erbjuda för barn och familjer.

I måndags var vi på Junibacken. Det är ett ställe jag och barnen ofta åker till när vi är lediga. Barnen älskar framför allt teaterföreställningarna men även att leka i de uppbyggda sagomiljöerna. Junibacken är perfekt att åka till regniga dagar då det är inomhus.

I tisdags var vi med barnens morfar på Skansen. Vädret visade sig från sin bästa sida, soligt och lagom varmt (ca 20-23 grader) och då passar en tur till djurparken väldigt bra. Det finns lagom många djur att se på Skansken. Lill-Skansen med alla djurungar och klapphörnan är alltid populärt men annars var Gustafs favorit sälarna (Filippa är egentligen inte så djurintresserad utan tyckte nog tivolidelen var roligast). Där kunde han ha stått och kollat hela dagen om vi hade låtit honom göra det (men det hade vi givetvis inte tid eller lust till). På tisdagar är det Allsång på Skansen på tv och de håller på att öva och repetera hela tisdagarna så vi passade på att titta på bland annat Jakob Hellman som skulle uppträda just denna tisdag.

En annan pärla i Stockholmsregionen som vi givetvis besökte är Akalla 4h-gård. Där finns lagom många djur för mindre barn (hästar, grisar, får, getter, kaniner, höns, ankor, katter). Ponnyridning på söndagar kl 13 för 20 kr.

I onsdags på förmiddagen besökte vi simhallen här hemma. Onsdagen bjöd på dåligt väder och regn så inomhusaktiviteter stod på önskelistan. Vad passar då inte bättre än att åka till just simhallen?!

Båda barnen verkligen älskar att bada. Filippa har gått ett bra tag i simskola och är riktigt duktig på att simma både bröst, frisim och rygg. Gustaf har inte fått börja simskola ännu då man måste vara 4 år men han är totalt orädd för vatten. Hoppar hej vilt från kanten och går omkring själv i poolen och dyker och ”simmar”.

Efter badet åkte vi till Ikea och åt lunch och lekte. Maten på Ikea är jättegod och jättebillig. Självklart blev det en varsin mjukglass till efterrätt. 5 kronor för en mjukglass i våffla, vem kan motstå det?! Vi köpte dessutom ytterligare en mjukglass som vi delade på efter vi ätit upp varsin! Det är så skönt med Ikea. Där får barnen stoja och härja omkring utan sura miner från folk som saknar förståelse. Åker man till Ikea är det mycket barn och barnfamiljer och det räknar alla med. Sen är barn just barn och där får de lov att vara barn utan att någon fäller dumma kommentarer om spring i benen och ibland hög ljudvolym.

Torsdag förmiddag åkte vi till Mulle Meck-parken i Järvastaden. En perfekt park som verkligen inbjuder till lek. Mina barn gillade allra mest linbanan men även att åka i de olika rutschkanorna och nerför brandstången.

Borta bra men hemma bäst. Fredagen spenderade vi hemma på tomten/i vårt kvarter. Då vi har strålande sol och 24 grader varmt fyllde jag upp vår uppblåsbara pool med vatten. Barnen föredrog dock att vara inne och leka med kompisarna. Och självklart får de göra det!

Tack mina barn för en underbar vecka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *