Halloumi i smörgåsgrillen
I helgen gick alltså den av många efterlängtade Korvfestivalen av stapeln här i Stockholm. Jag och min familj besökte eventet på lördagen och hade en helt fantastisk dag. Vi kom hem med massor av korv och chark i magen och flera kassar fulla med korv, halloumi och tillbehör av alla de slag. Kylen blev rätt så full till allas belåtenhet!
Mina barn älskar halloumi, eller gnisselost som den också kallas i folkmun. På Korvfestivalen fick vi tipset att tillaga den i smörgåsgrillen. Det ska tydligen vara mycket bättre än både stekpanna och utegrill.
Till middag ikväll blev det halloumifyllda tortillabröd och korv med bröd.
Halloumin köpte vi med hem från festivalen. Den var av märket Papa greek och höll fantastisk kvalitet. Självklart testade vi att laga till halloumin in smörgåsgrillen. Resultatet blev helt perfekt. Saftiga, välsmakande, lite krispiga halloumiskivor som lades i tortillabröd tillsammans med hemgjord hummus, grillad paprika, sallad, tomat, gurka och lök. Alltså, gudars så gott!
Trots att vi var hur mätta som helst ville vi provsmaka en av alla spännande korvar vi fick med hem. Valet föll på Bockwurst från Gudruns. En fantastiskt smakrik kokkorv kryddad med mejram, nejlika och paprika med kötthalt på 79%. Gudomligt god! Gör sig bäst enligt mig i ett korvbröd av högkvalitet toppat med enbart senap.
Hummus, 1 sats
3 dl kokta kikärtor
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1 dl tahini
1 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 msk vatten
Blanda alla ingredienser utom vattnet till en slät kräm med hjälp av mixer/mixerstav. Sist tillsätter man vattnet lite i taget, samtidigt som man mixar. Smaka av med mer salt vid behov.
Senaste kommentarer