Godaste finmiddagen?!

Lördag=finmiddag! Underbar tradition! Ikväll hade jag bestämt förrätt, önskat kött och pommes till huvudrätt och även bestämt dessert. Och ära vare gud i himlen – har precis upplevt en av de godaste finmiddagarna någonsin!!

Vitlöksrörd avokado med räkor

Till förrätt blev det vitlöksrörd avokado toppad med räkor. Ta två mogna avokados, en burk creme bonjour vitlök. Dela varje avokado i två. Gröp ut avokadoköttet, lägg allt i en skål, mosa, blanda i vitlöksosten, blanda och lägg tillbaka röran i avokadohalvorna. Toppa med färska räkor (gärna med en dillvippa och löjrom/forellrom av något slag). Enkelt och jättegott!!

Kött, pommes, sås och grönsaker

Huvudrätten blev som jag önskade. Kött och pommes. Och vilket kött!!!! Här pratar vi att jag kom till kötthimmelriket!!! Köttet fullkomligt smälte i munnen. Vi hade handlat hos Slaktarn och denna gång kom vi hem med australiensk entrecôte (där kon hade blivit uppväxt på råg).

Som vanligt med finkött behövs det bara lite salt och peppar. Det tillagades på grillen ute och eftersom vi gillar blodigt kött grillade vi varje skiva ca 2 minuter på varje sida.

Tillbehör blev färdiga pommes, tillagade i ugnen denna gång (annars använder vi ofta vår fritös). Vi köpte även med en grönpepparsås som vi värmde till. Green and garlic-maxsås blev det också och fina, färska grönsaker.

Oliver - min senaste hangup

Självklart slängde jag in min nya hang-up som är oliver. Jag har avskytt oliver hela mitt liv, men helt plötsligt är det bara sååå gott (och nej – jag är inte gravid, det är absolut inget sånt bakom min nya ”drog”)!!!

Helt fantastisk huvudrätt!!! Allt var sååå gott!

Gott mousserande vin till maten

Till förrätt och huvudrätt drack vi mitt favoritmousserande vin – Charles de Fere.

Chokladmousse toppat med passionsfrukt

Efterrätten blev en av mina klassiker – chokladmousse. Denna gång toppad med färsk passionsfrukt. Mumsfillibabba!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *