Godaste finmiddagen?!
Lördag=finmiddag! Underbar tradition! Ikväll hade jag bestämt förrätt, önskat kött och pommes till huvudrätt och även bestämt dessert. Och ära vare gud i himlen – har precis upplevt en av de godaste finmiddagarna någonsin!!
Till förrätt blev det vitlöksrörd avokado toppad med räkor. Ta två mogna avokados, en burk creme bonjour vitlök. Dela varje avokado i två. Gröp ut avokadoköttet, lägg allt i en skål, mosa, blanda i vitlöksosten, blanda och lägg tillbaka röran i avokadohalvorna. Toppa med färska räkor (gärna med en dillvippa och löjrom/forellrom av något slag). Enkelt och jättegott!!
Huvudrätten blev som jag önskade. Kött och pommes. Och vilket kött!!!! Här pratar vi att jag kom till kötthimmelriket!!! Köttet fullkomligt smälte i munnen. Vi hade handlat hos Slaktarn och denna gång kom vi hem med australiensk entrecôte (där kon hade blivit uppväxt på råg).
Som vanligt med finkött behövs det bara lite salt och peppar. Det tillagades på grillen ute och eftersom vi gillar blodigt kött grillade vi varje skiva ca 2 minuter på varje sida.
Tillbehör blev färdiga pommes, tillagade i ugnen denna gång (annars använder vi ofta vår fritös). Vi köpte även med en grönpepparsås som vi värmde till. Green and garlic-maxsås blev det också och fina, färska grönsaker.
Självklart slängde jag in min nya hang-up som är oliver. Jag har avskytt oliver hela mitt liv, men helt plötsligt är det bara sååå gott (och nej – jag är inte gravid, det är absolut inget sånt bakom min nya ”drog”)!!!
Helt fantastisk huvudrätt!!! Allt var sååå gott!
Till förrätt och huvudrätt drack vi mitt favoritmousserande vin – Charles de Fere.
Efterrätten blev en av mina klassiker – chokladmousse. Denna gång toppad med färsk passionsfrukt. Mumsfillibabba!
Senaste kommentarer