Senapsbiff med stekta grönsaker

Senapsbiff med stekta grönsaker

Senapsbiff med stekta grönsaker

Kvällens middag blev ett recept inspirerat från senaste numret av Vår bästa mat, senapsbiff med stekta grönsaker. Jag modifierade receptet något. Jag dubblerade mängden av allt till biffarna då vi ska ha två matlådor av maten också. Sen la jag till en palsternacka till grönsakerna och lite mer kikärtor än enligt receptet. Jag lagade till biffarna i ugnen för att slippa matos och för att få ner mängden fett i tillagningen. Filippa vägrade smaka på grönsaksröran, vi andra åt som bara den. Allt var jättegott!!! Vi toppade grönsaksröran med mager fetaost och hade även hemmagjord lingonsylt till biffarna.

Senapsbiff med stekta grönsaker, 4 port

400 g köttfärs
2 msk hackad röd lök
2 msk senap (helst grovkornig)
2 äggulor
salt och peppar
flytande margarin

2 morötter
Resten av rödlöken, skivad
2 paprikor
olja
200 g kokta kikärtor
ärtskott eller solrosskott

Blanda färsen med den hackad lök, senap och äggula. Krydda med salt och peppar. Forma fyra biffat och stek i margarin 3-4 minuter per sida. Skala morötter och skär i strimlor. Skiva lök och dela parikan i bitar. Fräs allt mjukt i olja. Blanda grönsakerna med kikärtor och toppa med ärt- eller solrosskott.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *