Senapsbiff med stekta grönsaker
Kvällens middag blev ett recept inspirerat från senaste numret av Vår bästa mat, senapsbiff med stekta grönsaker. Jag modifierade receptet något. Jag dubblerade mängden av allt till biffarna då vi ska ha två matlådor av maten också. Sen la jag till en palsternacka till grönsakerna och lite mer kikärtor än enligt receptet. Jag lagade till biffarna i ugnen för att slippa matos och för att få ner mängden fett i tillagningen. Filippa vägrade smaka på grönsaksröran, vi andra åt som bara den. Allt var jättegott!!! Vi toppade grönsaksröran med mager fetaost och hade även hemmagjord lingonsylt till biffarna.
Senapsbiff med stekta grönsaker, 4 port
400 g köttfärs
2 msk hackad röd lök
2 msk senap (helst grovkornig)
2 äggulor
salt och peppar
flytande margarin
2 morötter
Resten av rödlöken, skivad
2 paprikor
olja
200 g kokta kikärtor
ärtskott eller solrosskott
Blanda färsen med den hackad lök, senap och äggula. Krydda med salt och peppar. Forma fyra biffat och stek i margarin 3-4 minuter per sida. Skala morötter och skär i strimlor. Skiva lök och dela parikan i bitar. Fräs allt mjukt i olja. Blanda grönsakerna med kikärtor och toppa med ärt- eller solrosskott.
Senaste kommentarer