Riktigt nyttiga biffar
Kombinationen nyttigt OCH gott kan ibland kännas långt borta, men inte alls omöjligt! Det behövs inte visprgädde, creme fraiche, feta såser etc för att få till en god måltid. Kvällens middag blev en riktig hälsobomb. Biffar gjorda på kycklingfärs och till detta kokosris, mango chutney och grönsaker. Nyttigt, färggrannt och bara sååå gott! Det här receptet bara måste ni testa att göra själva.
Kycklingbiffar med mango chutney, 4 port
Kycklingbiffar
1/2 dl kokosflingor
500 g kycklinglårfilé (eller 500 g kycklingfärs)
1 tsk hela kardemummafrön
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
Kokosris
3 dl basmatisris
1 burk kokosmjölk a 400 ml
2 dl vatten
1 nypa salt
4 limeblad (kan uteslutas)
Serveras med
Mango chutney
Limeklyftor
Kokta grönsaker
Låt kokosflingorna dra i mjölk i ca 20 minuter. Kör lårfiléerna till medelgrov färs i matberedare eller använd kycklingfärs. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor. Forma färsen till biffar och stek på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme i ca 10 minuter.
Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
Senaste kommentarer