Riktigt nyttiga biffar

Kombinationen nyttigt OCH gott kan ibland kännas långt borta, men inte alls omöjligt! Det behövs inte visprgädde, creme fraiche, feta såser etc för att få till en god måltid. Kvällens middag blev en riktig hälsobomb. Biffar gjorda på kycklingfärs och till detta kokosris, mango chutney och grönsaker. Nyttigt, färggrannt och bara sååå gott! Det här receptet bara måste ni testa att göra själva.

Kycklingbiffar med kokosris, broccoli och mango chutney

Kycklingbiffar med mango chutney, 4 port

Kycklingbiffar
1/2 dl kokosflingor
500 g kycklinglårfilé (eller 500 g kycklingfärs)
1 tsk hela kardemummafrön
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt

Kokosris
3 dl basmatisris
1 burk kokosmjölk a 400 ml
2 dl vatten
1 nypa  salt
4 limeblad (kan uteslutas)

Serveras med
Mango chutney
Limeklyftor
Kokta grönsaker

Låt kokosflingorna dra i mjölk i ca 20 minuter. Kör lårfiléerna till medelgrov färs i matberedare eller använd kycklingfärs. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor. Forma färsen till biffar och stek på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme i ca 10 minuter.

Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *