Senaste dagarnas träning

Min träning rullar på enligt plan. Försöker variera träningen så gott det går, men pga tidsbrist och försök att efffektivt utnyttja morgnar och luncher är variationen inte så stor.

Något jag länge tänkt lägga in i min löpträning är intervaller. Jag vet att det är kanonbra träning och krävs för att komma vidare i löpningen så att jag blir snabbare och starkare. Men dels har vädret och underlaget inte varit optimalt för intervallträning, dels har jag svårt att piska mig själv till att ta i så mycket som krävs. Nu när vädret förhoppningsvis blir bättre (våren måste väl komma någon gång även om man inte tror det?! Snöade hemma hos oss i morse igen…) är min målsättning att lägga in intervallträning en dag i veckan (eller varannan vecka i alla fall).

Första intervallpasset fick jag in i söndags morse. Jag började med 10 min lätt jogg, sen 10 minuters intervallträning där jag sprang så fort jag kunde 1 min kombinerat med 30 sek lättare jogg (totalt blev det 7 min snabba intervaller), avslutade med 5 min nedvarvning i form av lättare jogg. Jag var helt slut efter intervallerna… Återhämtningen gick dock ganska snabbt (blev snabbt pigg igen) så konditionen och formen är det inget fel på. Men som sagt, nu ska jag bli bättre på att lägga in intervallpass i min träning.

I övrigt var jag på spinning 45 min i måndags. Premiären med mina nya cykelskor. De kändes riktigt bra!

Imorse tog jag en lätt joggingrunda på 40 min i snöovädret. Tog det lugnt eftersom det var omöjligt att avgöra hur vägarna var under snön. Jag har ingen lust att göra en ny vurpa och skada mig. Benen kändes ganska tunga och därför har jag på mig mina kompressionsstrumpor även på jobbet i förhoppningen att benen ska bli lite piggare och återhämtningen snabbare.

Träning som planeras till veckan är Satscorepulse på lunchen imorgon och spinning 30 min + core 30 min på torsdag lunch. Vila på fredag. På lördag dag ska barnen på utflykt med två av sina fastrar och då passar jag och Mattias på att träna tillsammans (samt äta någon god lunch och har vi tur hinner vi även med bio – vi har dock middagsgäster på kvällen så vi får se vad vi hinner med).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *