Slutet gott, allting gott

Igår var det föräldramöte på Gustafs blivande skola (samma som Filippa går på). Mattias drog lotten att få gå medan jag stannade hemma med barnen. Filmkväll var inplanerad. Det var dags att se veckans filmpremiär på Film2Home – familjefilmen Sune i Grekland – All inclusive. Vi bänkade oss i soffan med dricka och snacks.

 

Sunes pappa bokar en charterresa med all inclusive för hela familjen till Grekland till familjens stora glädje. På plats i Grekland inträffar katastrof efter katastrof. Sune bli kär i en tjej men har tappat sin tjejtjusarkraft, lillebror Håkan gillar inte trollet Julle i barngruppen samt är på ständig jakt efter chips, mamma Karin blir mer och mer irriterad på pappan då han bara är intresserad av att få ut så mycket som möjligt av resan genom att äta och tvinga familjen att göra så många aktiviteter som möjligt.

Filmen utspelar sig i en solig, varm och härlig miljö och man blir riktigt sugen på att åka iväg på semester. Skådespelarna gör en helt okej insats. Humorn är på en barnvänlig nivå – för en vuxen lite smårolig här och där medan barnen skrattade desto mer. För en vuxen känns själva storyn platt, tillgjord och tillrätta lagd, framför allt det lyckliga slutet där allt ordnade sig till det bästa och de ”lever lyckliga i alla sina dar” känns bara för mycket. Språket både barn och vuxna använde sig av var inte direkt vårdat, svordomar förekom lite för ofta för att vara en familjefilm.

På det hela taget ändå en helt okej film. Den får en svag 3a av mig och en stark 3a av barnen.

Vill du också se film online som man kan streama till datorn eller tv:n? Snart kommer en tävling där ni har chans att vinna filmvouchers från Film2Home. Håll utkik på bloggen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *