Funktionste

Jag dricker inte kaffe. Däremot dricker jag mycket te. Jag föredrar rött, grönt och vitt te men dricker även svart te. Det finns många olika tesorter på marknaden och många olika smaker.

Jag har fått möjligheten att testa en nykomling på den skandinaviska te-marknaden. Nämligen funktionsteer från Functional Tea Of Sweden. Det är trevliga Josefina Ohlsson som ligger bakom Functional Tea Of Sweden som har skickat dessa till mig. Inget av Functional Tea Of Swedens tesorter innehåller svart eller grönt te. Istället använder de yerba mate, roobibos, lapacho, honeybush, örter, frukt och kryddor. Smakerna är kraftiga och fylliga och den höga koncentrationen i smak gör att teerna är väldigt dryga. Alla teerna är också garanterat färska. Det finns tio olika funktionsteer och de har tagits fram i samarbete med Sveriges främsta te-experter. Förutom att ge en funktion ska teerna även återge underbara smaker och dofter.

De sorter jag har fått hem och som jag ska testa i lugn och ro är Feelgood (ska ge en lycklig och uppiggande känsla), Digest (underlättar matsmältningen så att man på så sätt undviker de problem en dålig matsmältning kan ge), No Stress (ska minska ångest och stress) samt Relax (ska ge en avslappnande effekt men samtidigt öka koncentrationen).

Först ut blev Digest som jag tog efter middagen. Teet innehåller citrongräs, ingefära, fänkål, kardemumma, kryddnejlika, kanel, lakritsrot, svartpepparkorn, pepparmynta och nypon. Jag tyckte att pepparmyntesmaken dominerade och tog över. Pepparmynta är inte min favorittesmak, men teet smakade ändå helt okej. Förhoppningsvis gör det under med min matsmältning och får mig att på sikt må ännu bättre än vad jag gör idag!

Ska bli kul att testa de andra tesorterna. Av de sorter jag fick hem är jag mest nyfiken på Relax som lät riktigt gott. Några av de andra sorterna jag är sugen på är Sex & Passion, Energy och Get Well som alla tre lät grymt goda och med roliga funktioner.

*UPPDATERAT*

Har nu även testat Relax och Feelgood. De var mycket goda! Ett samlat inlägg när jag testat samtliga teer kommer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. dianasdrömmar skriver:

  Te tips gillas 🙂 kram Diana

 2. Maria skriver:

  Åhh toppen ju att få prova dessa teer! Verkar ju jättegoda & bra. Jag dricker en kopp kaffe på morgonen sen resten av dagen pimplar jag te. Grönt, vitt, ört, rött .. gillar särskilt dessa kryddteer. Ibland kan jag bara göra eget timjante, fick smak av det när jag hade hemsk hosta. Är faktiskt gott.. smakar lite pizza .. 😉

 3. Karro skriver:

  Mums så gott, spännande att få höra vad du tycker om de andra sorterna,.

 4. Lars Björkqvist skriver:

  Hej. En liten rättelse i denna Blogg. Det är inte Josefina som ligger bakom Functional Tea of Sweden. Det är vi och har vårt kontor och packlinje nere i Åhus utanför Kristianstad. Josefina har varit vår representant uppe i Stockholm fram till november 2013. Välkomna att besöka vår hemsida. Där kan ni även beställa teerna för direkt leverans hem till er.
  Med vänliga hälsningar
  Lars

 5. Jennie Oorthen skriver:

  Hej var finns dessa att beställa?Jag bor i Kävlinge Skåne
  Tack på förhand

 6. Jessica Sundberg skriver:

  Ingen aning om företaget finns kvar längre men då fanns de på http://functionaltea.se.

 7. Kerstin skriver:

  Företaget finns kvar i Åhus. Teerna går att köpa över disk hos Hälsoperlan som tagit över verksamheten. Det går även att beställa via functionaltea.se
  Hälsningar Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *