Smart och gott mellanmål

Som jag skrivit om tidigare är jag en av medlemmarna i testpanelen för Svensk Hälsokost. Vi i testpanelen kommer att få hem olika nyheter från Svensk Hälsokost som vi testar och sedan recenserar på bloggen.

Först ut är Core Protein Bar. Den finns i smakerna Choklad och Hallon-Yoghurt. Mina kom idag och självklart kunde jag inte vänta med att prova dom.

Först kollade jag på näringsinnehållet. En bar innehåller 20 g protein, 13,1 g kolhydrater varav 7,4 g är sockerarter, 5,7 g mättat fett och 0,6 g fibrer. Jämfört med andra liknande bars har dessa både lägre kaloriinnehåll och mindre mängd kolhydrater (och har därmed mindre sockerinnehåll).

Så till smaken och konsistensen. Jag tyckte bäst om chokladen. Den smakade verkligen choklad. Hallon-yoghurt smakade något konstgjort. De var inte så söta som många andra bars kan vara, vilket bara är positivt. Vill jag äta godis tar jag hellre en Snickers, Kexchoklad eller liknande. Det blev i detta fall mer mellanmåls-/återhämtningsmålskänsla. Konsistensen var mjuk med lagom tuggmotstånd.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med Core Protein Bar. Jag kan definitivt tänka mig att köpa hem ett gäng och äta när jag befinner mig på språng och snabbt behöver ett bra mellanmål eller som återhämtning efter ett träningspass.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *