Nu är det dags att ODLA

Som jag skrev i förra veckan är det hög tid att börja fixa i trädgården om du är sugen på att njuta av dina egna grönsaker i sommar. Många plantor har en lång utvecklingstid och därför ska fröna sås så tidigt som möjligt. Vissa sorter måste förgro redan nu. Andra sorter går bra att redan plantera ute.

Pluggbox från Nelson GardenJag har precis satt chili, paprika, aubergine och tomat i min Pluggbox från Nelson Garden. Det var första gången jag vågade mig på detta, och vi får se om jag lyckas. Det var väldigt pilligt och inte helt lätt. Barnen ville gärna hjälpa till men eftersom det var så mycket pill ville jag sköta det själv. Det värsta är att jag tror att jag misslyckades – HELT 🙂

OdlaSom tur är finns det mer barnen kan hjälpa till med i vår trädgård. De har verkligen stor skaparglädje. Lämpligt nog har senaste delen i serien med gör-det-självböcker för barn av Clara Lidström och Annakarin Nyberg precis kommit ut i handeln och heter just ODLA.

Gör din egen fågelmatBoken innehåller 10 olika projekt med tydliga, roliga bilder och enkla steg-för-steg beskrivningar hur barnen ska gå till väga. Det behövs inga stora odlingsytor och dyra redskap, utan det mesta finns ofta hemma eller kan köpas till billig penning.

Tydliga instruktioner i bild och textNågra av projekten som presenteras är att göra huvudkrukor genom att måla ansikten på krukor och plantera krasse/solrosfrön/gräs i denna kruka, plantera en solros i kruka, gör din egen fågelmat, grodda torkade bönor eller gör ett bönspel, plantera harpluttar och se vad som händer, gör din egen vitlöksost, gör egna namnstenar, etc.

Odla harpluttarBoken är skriven på ett mycket lättsamt sätt. Det är bild- och textinstruktioner samt fakta blandat med rolig kuriosa. Projekten är roliga och enkla och lockar garanterat fram barnens kreativitet och skaparlusta. Det kommer inte vara några större svårigheter för barnen att följa de illustrativa bilderna och förklaringarna utan jag tror att de galant klarar av flera av projekten helt på egen hand.

Odla pelargonerDet ska bli spännande att sätta denna bok i mina barns händer och se hur de reagerar. Vad väljer de att göra först? De har fria händer. Trädgården är deras!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fröken M skriver:

    Men va kul !! Du lyckades säkert 🙂
    Jag är såååå sugen på att fixa och greja i trädgården !
    Kram

  2. Annakarin skriver:

    Hej och tack för de fina raderna om vår bok – så kul att läsa! Jag önskar småttingarna stort lycka till med odlingsprojekten, och till dig hälsar jag trevlig helg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *