• Okategoriserade
  • 0

Smarta grilltips

Finns det något mer ljuvligt än grillad mat?! Det kanske det finns, men det är något visst med just grillat. Jag känner ingen som inte gillar det. Och grilla hör sommaren till! Man kan grilla kött, korv, fisk, fågel, grönsaker, bröd, pizza, efterrätter, ja allt man kan tänka sig faktiskt. Bara fantasin sätter gränserna!

Grillat kött är klassikern som slår det mesta. Skulle inte förvåna mig om det är vad som är vanligast att vi lägger på vår grill. Jag vill dock slå ett slag för att grilla kyckling. Många känner sig nog osäkra på att grilla kyckling eftersom det kan vara mycket farligt att äta den rå/inte helt tillagad. Använd bara en stektermometer och saken är löst. Om du är osäker på när kycklingen är klar, använd en termometer och grilla tills innertemperaturen är 70 grader. Hur enkelt som helst! Grillar du olika kycklingdetaljer, allteftersom de olika delarna blir klara, flytta bara ut dom på kanten av grillen för varmhållning. Filéer blir troligtvis klara före benen och vingarna.

Grillad kyckling är, enligt mig, gudomligt! Den blir ofta saftig, mör och mycket välsmakande när den fått tillagats på grillen. Vill du ha den ännu mörare, saftigare och godare, låt den marineras i en god marinad, gärna över natten. Orkar du inte marinera själv, rekommenderar jag Kronfågels BBQ Smoke Grillmixlåda. Den innehåller kycklinglår, kycklingben och kycklingvingar med smaken BBQ smoke. Jag fick först testa den på Spot and Tell och Kronfågels event för ett tag sedan och har även testat att grilla den hemma. Mumma säger jag bara!

Vill du tillaga hel kyckling, testa Beer Can Chicken! Ljuvligt!!!

För mer tips, kika in på Arlas hemsida där du kan lära dig mycket och få fina recept på hur man grillar kyckling. Där finns mycket att läsa och inspireras av.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *