Sist men inte minst

Sist ut i raden av goda grillmiddagar från Middagsfrid blev en kötträtt. Varför inte spara det bästa till sist?! Kvällens middag blev Grillad fläskytterfilé med melonsallad och mynta. Till detta även ungsrostad färskpotatis.

Köttet låg i kylen över natten i en marinad som gav fantastiska smaker och gjorde köttet extra mört och gott. Även denna sista gång använde jag mig av ugnen för tillagning. Jag började med att bryna köttet och sedan skjuts in i ugnen, ca 30 min på 200 grader. Det var klart när det hade en innertemperatur på 70 grader.

I melonsalladen ingick förutom galiamelon även hackad mynta, färsk röd chili, smulad fetaost och kalamataoliver. Då jag inte gillar oliver serverade vi oliverna på sidan om så fick de som tycker om oliver äta det. Till köttet serverades också en krämig myntasås och som sagt den rostade potatisen. Jag som älskar grillsås tog även detta.

Ytterligare en rätt som vi ger betyget 5 av 5!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *