Soppa på en torsdag

Vet ni varför man äter ärtsoppa just på torsdagar? Jo, på medeltiden när Sverige var katolskt fastade man på fredagar och fick inte äta kött. Därför såg man till att äta upp sig ordentligt på torsdagen och ärtsoppan som kokades på både ärtor och kött/fläskkött betraktades som en kraftig rätt.

Vi håller inte särskilt hårt på ärtsoppetraditionen hemma hos oss, men den här torsdagen stod hemgjord ärtsoppa på matbordet. Gott och mättande (perfekt ikväll när dagens värme byttes ut mot blåst och kyla) men att komplettera med pannkaka och/eller våfflor till efterrätt höjer middagen ytterligare ett snäpp! Själv valde jag att göra morotsvåfflor som är lite nyttigare än vanliga men ack så goda. Morötterna gav våfflorna en härligt gyllene färg. Till hade vi glass, grädde och sylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *