Gravad lax och färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett

Trots det regniga vädret vi har dragits med hela dagen blev kvällens middag en riktig sommarklassiker. Det blev gravad lax, gravlaxsås samt färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett. Så otroligt gott!!!

Gravad lax är fantastiskt gott. För en stor familj kan det bli ganska dyrt att köpa färdiggravad lax från affären. Men det är enkelt att grava laxen själv och hittar man en färsk lax på extrapris så kan man få ner kostnaden rejält. Det krävs dock några dagars framförhållning. Först ska man fysa laxen i minst ett par dagar. Sen ska den gravas i minst två dygn. Framförhållning är ofta inga problem för mig som älskar att planera!

Färskpotatissallad med krämig vinägrett, 4 portioner

Krämig vinägrett:
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk majonnäs
1 1/2 msk riven pepparrot
svartpeppar

1 burk kidneybönor (400 g)
500 g kokt kall eller ljummen färskpotatis, skivad eller delad
150 strimlade sugar snaps
3-4 strimlade salladslökar
1 syrligt äpple, urkärnat, i bitar
Färska grovhackade kryddor
färsk pepparrot, riven

Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg potatis, sugarsnaps, salladslök, äpple, bönor, kryddor och pepparrot i en rymlig skål. Häll på vinägretten och blanda försiktigt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *