Syns du i mörkret?

Märker du hur mycket mörkare det börjar bli ute nu? Vi går helt klart mot mörkare tider. Snart kommer det vara mörkt både när man går till och från jobb/skola/förskola. Den 27 oktober går vi dessutom över till vintertid. Då blir det ännu mörkare på morgonen, men å andra sidan försöker vi dra nytta av ljuset på eftermiddagen.

Dags att börja vinter- och mörkerrusta sig alltså. Fram med varma jackor, mössor, halsdukar och vantar. Och glöm inte reflexerna!!!

Hur gör ni med reflexer? Är ni som jag, dvs en sådan som utrustar era barn med alla möjliga säkerhetsdetaljer som hjälm och reflexer medan jag själv helt enkelt har struntat i detta. Jag vet egentligen inte varför. Kanske är det av lättja eller lever en töntstämpeln kvar?! Den måste i alla fall bort. Det är INTE löjligt att ta det säkra före det osäkra och det gäller både barn och vuxna. Vi måste bli bättre förebilder för våra barn. Kolla på det här youtube-klippet och kolla hur en bilist ser dig med och utan reflex http://youtu.be/3tMzanG1EHg. Vilken skillnad. Reflexer är dessutom inte längre fula och tråkiga utan de fungerar som läckra accesoarer och utsmyckning till våra kläder och väskor.

Jag ska prova sk Slapwraps-reflexer som är perfekta då de syns från alla håll. Finns att köpa på bland annat Popomax webshop. Blir nog några Glimmisar också. Varför inte gå all-in på Halloween-temat?! Jag vill synas i trafiken. Vill inte du?

Att synas räddar liv.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.