Träning fredag och strömavbrott

Idag tog jag med Mattias och tränade på Sats i Sundbyberg. Vi körde styrketräning. Mattias körde igenom hela kroppen. Själv hade jag ingen plan så jag gick mest runt och körde lite här och lite där. Kände mig inte inspirerad alls. Till nästa gång jag kör styrketräning ska jag planera bättre och köra hårdare.

Strax efter att vi kom blev det strömavbrott. Musiken tystnade och det blev väldigt mörkt. Tur ändå att det var på dagtid och att solen faktiskt sken ute (för ovanlighetens skull), annars hade man inte sett mycket. Nu kunde vi ändå träna (tyckte synd om dom som gick på passet, de hade ännu mörkare och ingen musik, tur ändå att det var en muskelklass, dvs styrketräning i grupp). Tydligen var det långt strömavbrott i Sundbyberg igår eftermiddag också. Jag tror strömavbrottet varade minst 2-3 timmar nu på dagen. Vi kunde inte duscha efter träningen. Tydligen gick duscharna på el (snacka om att man är elberoende i dagens samhälle). Mattias hittade dock en vattenslang han kunde tvätta av sig med. Själv var jag inte särskilt svettig utan svabbade bara av mig i handfatet på den mörka toaletten.

Sen när jag vandrade genom Sumpan till jobbet kändes det väldigt konstigt. Många affärer (tex systembolaget, lindex, etc etc) var helt stängda med uppsatta lappar (stängt pga strömavbrott) på dörrarna. Caféer reade ut sin mat, de fick den inte såld annars i mörkret plus att maten blev dålig när man inte kunde ha den nerkyld. Det hela kändes lite kusligt. På mitt jobb märktes ingenting, vi har en reservkraft som kopplas in när strömmen går, så de flesta visste inte ens om att det var strömavbrott.

Så kan det alltså vara ibland i dagens moderna samhälle!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.