Hård träning, trasig kropp hos våra barn och unga

Jag lyssnar mycket på olika podcasts. Jag har flera favoriter tex Hannah & Amanda, Alex & Sigge och Filip & Fredrik, alla sommar- och vinterpratare, P3 dokumentär, P1 dokumentär, Värvet, Fysiopodden, Kropp & själ i P1 samt den senaste upptäckten Kaliber i P1.

Kaliber har i de senaste tre poddarna tagit upp ett mycket intressant ämne, barn och elitidrottande.

Redan i allt för tidig ålder drabbas många barn av tex ätstörningar, sömnbesvär, psykisk press, överbelastningsskador och stressfakturer pga allt för hård träning och strikt kost. Skadorna ser ut att ha ökat över tiden och kryper ner i åldrarna och nu varnar forskare och läkare för träning som kan skada barn för livet. Idrottsföreningarna får varje år dessutom miljontals skattekronor till elitsatsningar på barn och ungdom. Enligt forskare står elitsatsningarna i strid med barnkonventionen och leder dessutom inte till fler medaljer. Är det värt priset barnen måste betala för att några få ska nå toppen?

Riktigt intressant och välgjord podcast som jag tycker alla ska lyssna på! http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1316

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *