Transportlöpning

Jag har läst på en del bloggar om transportlöpning (bla här), dvs man tar sig dit man ska joggandes/springandes. Till mitt jobb är det ca 1½ mil. Cyklandes tar man sig till jobbet från dörr till dörr på 35-40 min lite beroende på trafik/rödljus. De löprundor jag brukar ta ligger runt 40-50 min (har fortfarande ingen gps så hur långt jag springer vet jag inte). Jag har funderat på att springa färre gånger men längre tid/distans och då tänkte jag att springa till jobbet kanske är en bra idé.

Mamma, nu kan du sluta läsa för du kommer bara oja och oroa dig 🙂 , men ni andra kan fortsätta om ni vill.

Idag skedde det. Jag joggade till jobbet. På ryggen  hade jag en ganska tung ryggsäck med handduk, duschsaker, smink, kläder och matlådor. Ryggsäcken är en speciell cykelryggsäck som var perfekt även för löpning. Den satt kanon och fördelade vikten bra. I öronen hade jag ljudboken Alfahannen av Katarina Wennstam. Jag tog det väldigt lugnt med tanke på underlaget och avståndet. Tiden blev ca 1h 20 min. Jag var ganska slut efteråt men framför allt kall om händerna då jag valde för tunna vantar. I övrigt var jag perfekt klädd. Duschen och återhämtningsmaten efteråt var inte dumt alls! Och idag är det semmeldagen, gissa om det kommer slinka ner en eller två!

Tror inte att jag kommer transportlöpa regelbundet, men någon gång då och då är perfekt! Det var en utmaning och jag klarade den. Det är sånt som stärker ens självförtroende!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Mattias skriver:

  Imponerande att du sprang hela vägen i snömodd och med ryggsäck!

 2. Molly skriver:

  Det var inte illa Jessica!
  Ser du fram emot Risentamiddagen som snart ska bli av? 🙂 Vet du vilka du ska bjuda? 🙂

  Du får ha en fortsatt bra dag och vecka! Kram

 1. mars 9, 2010

  […] Transportlöpning igen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *