Välfyllt julkort

Även av Risenta fick jag idag en God jul och gott nytt år-hälsning. Ett välfyllt sådant. Förutom ett trevligt julbrev skickade de med sin mjölnyhet kokosmjöl, en förpackning bovetemjöl och en julig receptfolder.

Kokosmjöl är ett mjöl med högt protein- och fiberinnehåll och fungerar som alternativ till vetemjöl. Tack vare det höga protein- och fiberinnehållet ger kokosmjölet en lång mättnadskänsla. Går utmärkt att använda i matlagning och vid bakning. Bovetemjölet är helt fritt från gluten. Det är därför inget bra bakmjöl. Istället fungerar det bra till gröt och välling, pannkakor, galettes och crêpes, som redning i såser och som bindemedel istället för ägg. Mest känt är kanske blinier som bakas på bovete.

Jag har redan testat att göra pannkakor av kokosmjölet. Det smakade kanon! Bovetemjöl har jag aldrig testat. Får väl göra blinier till nyår kanske!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.