Glassig jul
Idag fick jag ett julkort från Häagen-Dazs och Glassakademin. De önskade god jul och gott nytt år och skickade med värdecheckar på två Häagen-Dazs glassförpackningar. Mycket trevligt!
Faktum är att det äts mycket glass även under vintern. I december månad köper svenskarna ca 4 miljoner liter glass!!! Kvalitetsglass, typ Häagen-Dazs och Ben & Jerry, är särskilt populärt i jultider. Vanilj är svenskarnas favoritsmak. Det som jag tycker är bra med just vanilj är att man kan ha den som tillbehör till mycket, tex marängsviss, till efterrättspajer, chokladfondanter, etc. Ska jag bara äta glassen som den är föredrar jag andra smaker, strawberry cheesecake är min favorit eller glass fullproppad med nötter och sås.
Här får du ett glasstips till julen. Toppa klassisk vaniljglass med en juldoftande fudgesås.
Juldoftande fudgesås
1 dl grädde
75 g smör
1 dl farinsocker
2 kanelstänger
Några apelsinskivor med skal
75 g mörk choklad
Koka upp grädde, smör, farinsocker, kanelstänger och apelsinskivor. Låt sjuda ett par minuter och plocka sedan ur kanelstängerna och apelsinskivorna. Låt svalna något. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om tills allt har smält. Servera direkt över din favoritglass.
Senaste kommentarer