Incredible Burger

Incredible Burger

Incredible Burger

Två stycken burgare i varje förpackning.

Två stycken burgare i varje förpackning.

(varuprov) Jag definierar mig själv som en köttätare. Möjligtvis flexitarian och en person som vill äta mer grönt. Med en grönsaksvägrande son är det inte lätt att få ihop grönare mat som passar hela familjen. Och vem orkar laga tusen olika maträtter varje dag?! Hamburgare är en rätt som vi älskar allihop. Det är klassisk fredagsmat hos oss. Lätt att göra eller köpa färdig färskt eller fryst, går snabbt att laga och är uppskattat av alla. Skulle det kunna gå att byta ut köttburgaren mot en vegetarisk variant? Det har på senare tid kommit flera gröna burgare att köpa färdiga i butik. Jag har i helgen testat den veganska Incredible Burger från Hälsans kök.

Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig.

Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig.

Incredible Burger är framtagen för köttälskaren som vill minska sitt animaliska intag utan att göra avkall på en saftig burgare. Burgaren är gjord på rå sojafärs och innehåller även rödbetor vilket gör att den upplevs som ”blodig” när den tillagas. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Tanken är att den ska likna kött till både smak och utseende. När burgaren steks får den en karamelliserad yta, köttig textur och blir saftig och smakrik.

Dags att hugga in på min Incredible Burger.

Dags att hugga in på min Incredible Burger.

Köttig konsistens.

Köttig konsistens.

På utsidan tycker jag inte att burgaren påminner om köttburgare. Den är lite väl röd mot köttburgarens färg som drar mera mot grått. Det luktar också lite annorlunda om burgaren. Ingen doft som tilltalar mig men jag antar att det är en vanesak. Saftigheten och smaken är det inget fel på. Den är saftig och har helt klart en köttig konsistens. Den smakar helt okej, men nej, den smakar inte kött. Den veganska burgaren får stor tumme upp vad gäller näringsvärde. Lägre fetthalt och lägre energi än hos en köttburgare. Tumme ner för priset. Rekommenderat butikspris är 37 kr för två stycken.

Jag gillar att det tas fram fler och fler vegetariska alternativ till kött. Vi måste allihopa dra ner på vår köttkonsumtion. Det är inte helt omöjligt att jag kommer köpa Incredible burger eller något liknande vegetariskt alternativ då och då framöver. Jag kan också tänka mig att göra egna burgare, tex mina linsburgare som är riktigt goda. Grönt är framtiden!

Kvällen slutade trots allt med att jag åt även två köttburgare till middag!

Kvällen slutade trots allt med att jag åt även två köttburgare till middag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.