Viktigt att synas

Redan innan vi åkte till soliga, varma Thailand började det bli mörkt tidigt på morgonen och mörkt tidigt på eftermiddagen och mörkare blir det ju ett tag till. Här i Thailand går solen upp någon gång vid 6 på morgonen och ner vid 18-tiden. Sedan blir det mörkt. I byarna/städerna här finns ingen gatubelysning, bara ljus från affärer och restauranger. Trottoarerna är obefintliga eller värdelösa, det är vänstertrafik och folk kör som galningar. Ett enda övergångsställe finns i hela White Sand. Det är dock bevakat 24/7 med en trafikpolis som stoppar trafiken så att man tryggt kan gå över. I övrigt går man oftast med hjärtat i halsgropen och det gäller att ha koll på både barnen och en själv.

Som tur är hade jag med mig mina Slapwraps och Glimmisar från Popomax som vi använder när vi går ut på kvällarna. En Glimmis sitter på min handväska och Slapwrapsen har vi som snygga armband runt handleden. Inget konstigt med det! Det är viktigt för både vuxna och barn att synas i trafiken. Det är faktiskt rätt ofattbart att vi inte sett någon annan, varken turister eller bosatta, ha reflexer. Det är en sådan enkel grej. Här åker de flesta dessutom moped/motorcykel utan hjälm, trots att det är lag på det. Många gånger sitter, till vår förfäran, ofta hela familjer med små barn på motorcyklarna, helt oskyddade i den vilda trafiken… Man ryser av skräck!

20131109-205017.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *