Hålla igång på semestern

Semester är semester – då är huvudsyftet att vila, ta det lugnt och unna sig. Vi började starkt med chips och tilltugg flera dagar i veckan men insåg snabbt att vi hellre njuter av god mat och dryck. Ofta blir det förrätt, huvudrätt och dessert av något slag och en eller ett par öl för oss vuxna till det. Vin har vi testat, men nej, det är inget de fixar här.

Men är man en familj som älskar att röra på sig blir det träning på ett eller annat sätt ändå. Man vill röra på sig. Inte för att man måste utan för att det är skönt och ger en så härlig känsla.

Jag och Mattias har några dagar i veckan startat våran morgon med ca 30 minuters motionssimning i poolen på de resorts vi bott på. Skönt för både kropp och knopp. Sedan blir det såklart mycket lekar och rörelse i vattnet i övrigt och på land tillsammans med barnen. Förresten, jag har övat lite på min crawl under semestern. Jag gick ju en gång i veckan på crawlkurs för vuxna förra terminen. Min nuvarande simlärare, aka dotter, 9 år, är inte nådig. Jag suger! Är benägen att hålla med men jag får öva på helt enkelt!

Mattias har haft med sig sin TRX-utrustning som han har gjort kortare styrkepass med. En gång besökte han också ett lokalt gym, men de hade ingen aircondition så det gick bort. På resorten vi bor på nu, Kacha, finns ett gym på hotellet där Mattias tränat några gånger. Idag fick han sällskap av barnen också som tränade på bra.

Några promenader blir det inte direkt. Vädret och värmen tillåter det inte. 35+ och kvavt så in i bomben är inte särskilt inbjudande. Barnen tjatar om taxi till lunchrestaurangen vi äter på varje dag – en sträcka på ca 200 meter, det säger allt!

Var sak har sin tid, nu prioriterar vi varandra och semester. Den ”vanliga” träningen får vänta!

20131109-230032.jpg

20131109-225925.jpg

20131109-231050.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *