Vinterfiske

Vinterfiske vid Görvälns slott.
Vinterfiske vid Görvälns slott.

Vilket väder vi har just nu och har haft ett bra tag. Lite för kallt lite för lång period för min smak men det vägs upp av det oerhört vackra snö- och istäckta landskapet som gnistrar vitt från den strålande solen på en klarblå himmel! Magiskt! Och så mycket man kan hitta på när vi har snö och is. Sonen och maken älskar att fiska. Det blir många fisketurer sommartid, inte minst när vi är ute med båten. Nu har de även börjat med vinterfiske.

Perfekta förutsättningar, men kallt!
Perfekta förutsättningar, men kallt!

Det har investerats i ismete, pimpel, borrar och redskap. Isdubbar också såklart. Man ska ha respekt för isen. Igår hängde jag med killarna till Görvälns slott och sjön där. Det var massor med folk ute på isen. Det var andra som fiskade, folk promenerade, sprang, åkte skridskor och några till och med grillade på isen (!).

Här ska fisken hämtas hem!
Här ska fisken hämtas hem!
Ingen fiskelycka denna gång!
Ingen fiskelycka denna gång!

Häromdagen när de fiskade på samma ställe fick de upp nio fiskar. Den här gången gick de bet. Inte en enda fisk kom ur sjön, inte för någon annan heller vad vi kunde se. Men vi hade en mysig, KALL, eftermiddag tillsammans. Det är också lycka!

Nödvändigt redskap!
Nödvändigt redskap!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *