Thailändsk kyckling
Kvällens middag blev en favorit vi inte ätit på länge – Thailändsk kyckling med nudlar. Kycklingen ska marineras en halvtimme eller helst mer så ha lite framförhållning. Jag la kycklingen i marinaden redan igår kväll. Det ger extra smakrik och saftig kyckling.
En rätt som är lättlagad, nyttig och fantastiskt god!
Thailändsk kyckling, 5-6 port
3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, skal och saft
5 msk mörk sojasås
1 msk brunt farinsocker
1 msk solrosolja
1 msk sesamolja
6 kycklingfiléer
250 g äggnudlar
Sesamfrö till garnering
Rosta sesamfrön i en het panna. Gör marinaden till kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt farinsocker, solrosolja och sesamolja. Rör runt tills sockret löser sig. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter, gärna längre. Värm ugnen till 200 ° C. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Efter halva tillagningstiden, blanda runt och slå marinaden över kycklingen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kokta nudlar och juicen från en pressad lime. Blanda runt tills allt är täckt med sås. Strö över sesamfrön. Servera genast!
Senaste kommentarer