Fettisdagen

Fettisdagen
Fettisdagen

Igår var det fettisdagen. Jag tycker att man, inte minst i dessa tider, ska ta chansen att fira allt man bara kan. Sen att jag älskar semlor och i princip kan äta hur många som helst bidrar nog till att jag verkligen tycker att fettisdagen ska firas.

Semlor från Bullar och Bröd.
Semlor från Bullar och Bröd.

Min åsikt är att den semla man äter på fettisdagen ska vara extraordinär. För mig innebär det att den ska vara köpt på ett bageri, inget hembakat här inte. Det ska vara en klassisk semla. Ingen semmelwrap, semmelglass, cremla, tacosemla eller nån av alla de miljarders varianter som finns.

Kanske inte bästa semlan i Stockholm men helt magiskt god!!!
Kanske inte bästa semlan i Stockholm men helt magiskt god!!!

Jag slog till på den semla som vann Bästa semlan i Stockholm två år i rad. Den kommer från ett av mina favoritbagerier Bullar och Bröd. Det är en klassiskt spritsad semla med rejäl kardemummasmak på den perfekt fluffiga bullen och med fantastiskt god grädde. Mandelmassan är riktigt god. Den har dock ”som grädde på moset” stora bitar mandel i sig (semlan vi brukar köpa har riktigt finmald mandelmassa och vanligen blandad med grädden). Vi har en tendens att föredra det vi är vana vid, vilket drog ner det sammanfattande betyget på semlan från Bullar och Bröd. 4 av 5 (icke) sunda stjärnor får den helt klart!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hannas krypin skriver:

    Mm, det är ju så gott med semla. Men förra veckan blev jag så besviken då den semla jag köpte var torr och tråkig, alldeles för lite kardemummasmak och grädden hade sett sina bättre dagar…..

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Oj vad trist. Faktiskt hände samma sak mig, dvs köpte ett par semlor på ett bageri som sa sig vara stockholms bästa, men de var verkligen inte bra. Åt såklart upp ändå men kontaktade dom och berättade detta. Otroligt vilken kundservice, utan att jag ens bett om det – ville bara berätta, ville de kompensera mig med nya semlor och ett nybakat bröd som kompensation (bor ju en bra bit ifrån). Otroligt vilken kundservice!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *