Fettisdagen

Igår var det fettisdagen. Jag tycker att man, inte minst i dessa tider, ska ta chansen att fira allt man bara kan. Sen att jag älskar semlor och i princip kan äta hur många som helst bidrar nog till att jag verkligen tycker att fettisdagen ska firas.

Min åsikt är att den semla man äter på fettisdagen ska vara extraordinär. För mig innebär det att den ska vara köpt på ett bageri, inget hembakat här inte. Det ska vara en klassisk semla. Ingen semmelwrap, semmelglass, cremla, tacosemla eller nån av alla de miljarders varianter som finns.

Jag slog till på den semla som vann Bästa semlan i Stockholm två år i rad. Den kommer från ett av mina favoritbagerier Bullar och Bröd. Det är en klassiskt spritsad semla med rejäl kardemummasmak på den perfekt fluffiga bullen och med fantastiskt god grädde. Mandelmassan är riktigt god. Den har dock ”som grädde på moset” stora bitar mandel i sig (semlan vi brukar köpa har riktigt finmald mandelmassa och vanligen blandad med grädden). Vi har en tendens att föredra det vi är vana vid, vilket drog ner det sammanfattande betyget på semlan från Bullar och Bröd. 4 av 5 (icke) sunda stjärnor får den helt klart!
Mm, det är ju så gott med semla. Men förra veckan blev jag så besviken då den semla jag köpte var torr och tråkig, alldeles för lite kardemummasmak och grädden hade sett sina bättre dagar…..
Oj vad trist. Faktiskt hände samma sak mig, dvs köpte ett par semlor på ett bageri som sa sig vara stockholms bästa, men de var verkligen inte bra. Åt såklart upp ändå men kontaktade dom och berättade detta. Otroligt vilken kundservice, utan att jag ens bett om det – ville bara berätta, ville de kompensera mig med nya semlor och ett nybakat bröd som kompensation (bor ju en bra bit ifrån). Otroligt vilken kundservice!!!