Virunga Origins choklad

Virunga Origins choklad
Virunga Origins choklad

(Produktprov, ej betalt samarbete) I veckan fick jag hem en ny spännande choklad att testa, Virunga Origins choklad.

Chokladkakor som sticker ut färgmässigt.
Chokladkakor som sticker ut färgmässigt.

Chokladen har en spännande bakgrund men tar det lite kort. Virunga National Park i Demokratiska Republik Kongo har den största biologiska mångfalden i hela Afrika inklusive de utrotningshotade bergsgorillorna. Parken ligger i området för de blodigaste konflikterna i modern tid och har en utbredd fattigdom. För att skapa arbetstillfällen och skydda parken har organisationen The World We Want byggt en chokladfabrik i Virunga som främst anställer änkorna till dödade parkvakter.

Roligt utformade chokladbitar i olika storlek.
Roligt utformade chokladbitar i olika storlek.

Chokladen kommer i två varianter, Virunga Origins Milk Chocolate gjord på 38 procent kakao och Virunga Origins Dark Chocolate gjord på 63 procent kakao. Riktigt goda båda två men där den mörka chokladen slog något högre i vårat tycke! Extra plus för färgglada förpackningar och roligt utformade chokladbitar, ungefär som Tony’s chocolate.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *