To love and let go

To love and let go
To love and let go

Jag har helt glömt att berätta om den bok jag läste ut för inte så länge sen. Boken heter To love and let go och är en självbiografi av Rachel Bråthén Schoneveld, aka Yoga Girl. Det är en bok om kärlek, sorg och tacksamhet som berör smärtsamt men samtidigt förmedlar hopp.

Boken börjar otroligt starkt med att Rachel helt oförklarligt kollapsar, hamnar på sjukhus och genomgår en operation. När hon vaknar upp från narkosen får hon veta att hennes tvillingsjäl och bästa vän har omkommit i en trafikolycka. Därefter spelas hela Rachels liv upp. Ett liv med en turbulent barndom fyllt av sorg, svek och trassliga familjekonstellationer. Det är allt från föräldrarnas skilsmässa, sin mammas återkommande depressioner och självmordsförsök, förlusten av sin styvfar i en flygolycka och egen destruktiv livsstil.

Så underbart att kunna sitta ute i solen och läsa!
Så underbart att kunna sitta ute i solen och läsa!

Den första vändningen kom när hon som vilsen tonåring med vilt festande, pojkvänner och drama till slut åkte till ett meditationscenter som hennes mamma tidigare hade besökt. Där fann hon meditationen och tystnaden, fick möjlighet att gå in i sig själv och försöka reda ut den stora besvikelsen från barndomen. Det var som att hitta livet på riktigt och blev början på hennes nya liv där förutom meditationen även yogan tillslut kom in.

Yoga och meditation hjälpte henne att läka såren från barndomen och hitta balans i livet. Men våren 2014, bara några månader innan hennes bröllop, när bästa vännen dog, föll alltså livet samman på nytt. Ljuset återvände den dag då Rachel och hennes man fick veta att de skulle bli föräldrar. Nu finns hon där, Yoga Girls dotter Lea Luna. En ny början samtidigt som allt gammalt skalades bort.

En läsvärd bok av och om Yoga Girl.
En läsvärd bok av och om Yoga Girl.

Boken är välskriven och lättläst. De första kapitlen är oerhört starka och jag ska erkänna att jag fällde en tår eller två. Det gick rent bildligt att ta på Rachels smärta. Hon fick ta smäll efter smäll och jag kan förstå att bägaren tillslut rann över. Så gripande och bra! Andra delen av boken, när Rachel fann meditationen och yogan, tycker jag inte var lika bra. För flummigt för min smak. Jag köper inte de övernaturliga händelserna fullt ut. För mig känns mycket som efterkonstruktion och en vilja att söka förklaringar.

Boken är självklart läsvärd och med tanke på hur många followers Yoga Girl har tror jag den blir en riktig försäljningssuccé!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *