Äggtoddy till jul?
En varm äggtoddy, en sprakande brasa och raggsockor – hur härligt och gott låter inte det? Jag har faktiskt aldrig smakat det. Det låter ju lite annorlunda mot de drinkar, varma som kalla, som jag är van vid att dricka. Enligt Wikipedia är äggtoddy en mycket söt äggbaserad dryck, ofta spetsad med någon form av starksprit såsom rom, whisky, konjak eller calvados. Grundreceptet är enkelt och variationerna många. Drycken kan serveras såväl kall som varm. Äggulor och socker vispas eller rörs ut till en vit och luftig smet, därefter kan man tillsätta värmd mjölk eller kokhett vatten och smaka av med den starksprit man föredrar. Äggtoddyn kan serveras med eller utan alkohol.
Jag har kommit över en liten flaska Boulard Calvados Grand Solage. Den passar perfekt till att göra äggtoddy med så självklart ska jag testa framöver. Grand Solage är gjord på 100 procent äpplen från Normandie, utan tillsatser och socker. Den har en karaktäristisk fatdoft med inslag av mogna äpplen, vanilj, knäck och hasselnötter. Smaken går även åt marsipan. Den passar lika bra i drinkar som att dricka som den är.
Brukar ni dricka äggtoddy till jul?
Boulard Toddy, en drink
2 äggulor
1 msk socker
2 msk vispgrädde
1 msk Boulard Calvados Grand Solage
Vispa ägg och socker pösigt. Värm grädden försiktigt i en kastrull utan att den börjar koka. Tillsätt den varma grädden och calvadosen till äggsmeten. Blanda ordentligt och häll upp i glas. Servera direkt.
Hej! Vi är två tjejer som skriver vår examensuppsats om varumärken och skulle behöva en intervju med någon som varit konsument av Middagsfrids matkassar. Vi såg att du tidigare varit det, skulle vi kunna få en intervju med dig angående vad din upplevelse av varumärket var?
Vi kan ge med information på mail, vore jättesnällt om du ville ställa upp!
Med vänliga hälsningar
Malin Nordling & Evelina Sellén