Hösttrött och vintergrå?

Känner du dig hösttrött och vintergrå? Troligen inte ännu! Sommaren är fortfarande här med klarblå himmel, sol och över 20 grader varmt. Dock har många av oss har börjat jobba efter semestern och barnen börjar i skola och förskola till veckan. Men den där känslan av trötthet och glåmhet kommer att komma, det kan vi vara säkra på.

Jag tänkte ligga steget före tröttheten. Som en av medlemmarna i testpanelen för Svensk Hälsokost kommer jag nämligen få testa ett ekologiskt spirulinapulver.

Spirulina är en alg som piggar upp och föryngrar. Den är otroligt rikt på protein (60-70 procent proteiner), klorofyll och olika vitaminer (vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin) och mineraler (särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink). Spirulinan innehåller för övrigt 5-8 procent fett, varav ett högt antal essentiella fettsyror, särskilt omega-6. Den absorberas snabbt upp av kroppen tack vare dess tunna cellväggar.

Spirulina kan till exempel mixas ner i smoothies och andra drycker men går även att använda i matlagning.

Det här ska bli spännande att testa! Har du några goda recept som innehåller spirulina som du kan dela med dig av?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *