God lördagslunch
Idag lyxade jag till det genom att laga en god lördagslunch. Ofta äter vi rester på helgluncherna eller äter ute, men jag blev så inspirerad av flera recept i senaste Allt om mat (nr5, 2010) och idag kände jag för att laga till en Pasta med kyckling, valnötter och rucola. Den blev verkligen jättegod. Jag använde mig av färdigskivade tunna kycklingfiléer och det blev kanon!
Pasta med kyckling, valnötter och rucola, 4 port
300 g pasta
350 g kycklingfilé
1 msk olivolja
1 dl valnötskärnor
1 dl lätt creme fraiche
80 g rucola
4 msk riven + 1 dl flagad parmesanost
Nymald svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag, men spara 1 dl av kokvattnet. Skär kycklingen i 2-3 bitar vardera. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna, ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med sista minuten. Koka ihop creme fraiche och det sparade kokvattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesanost och peppra.
Senaste kommentarer