Mitt måste på påskbordet
Till veckan är det påsk. Jag älskar påsk! Framför allt älskar jag att umgås med nära och kära, gärna över en bit mat eller dryck. Jag vill passa på att tipsa om mitt måste på påskbordet. Världens godaste paj, en kall paj med lax, räkor och avokado. Så god och så fin. Blir som ett masterpiece på påskbordet. Fungerar förresten lika bra till midsommarbuffén!
Kall paj med lax, räkor och avokado
Pajbotten
200 g kavring
50 g smör
Fyllning
150 g strimlad kallrökt lax
200 g hackade skalade räkor
2 hackade hårdkokta ägg
2 tärnade avokado
1 hackad röd lök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar
Dekoration
Dill, citron eller löjrom
Riv kavringen i smulor eller kör den i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform med fingrarna. Ställ formen kallt under tiden du gör fyllningen.
Blanda laxen, räkorna, äggen, avokadon och löken med creme fraiche och majonnäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt gärna pajen vila minst ett par timmar i kylen innan den ska ätas. Dekorera innan servering.
Senaste kommentarer