God lördagslunch

Idag lyxade jag till det genom att laga en god lördagslunch. Ofta äter vi rester på helgluncherna eller äter ute, men jag blev så inspirerad av flera recept i senaste Allt om mat (nr5, 2010) och idag kände jag för att laga till en Pasta med kyckling, valnötter och rucola. Den blev verkligen jättegod. Jag använde mig av färdigskivade tunna kycklingfiléer och det blev kanon!

Pasta med kyckling, valnötter och rucola, 4 port

300 g pasta
350 g kycklingfilé
1 msk olivolja
1 dl valnötskärnor
1 dl lätt creme fraiche
80 g rucola
4 msk riven + 1 dl flagad parmesanost
Nymald svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag, men spara 1 dl av kokvattnet. Skär kycklingen i 2-3 bitar vardera. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna, ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med sista minuten. Koka ihop creme fraiche och det sparade kokvattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesanost och peppra.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *