Tempeh på svenska

Tempeh på svenska
Tempeh på svenska

(pressutskick, ej betalt inlägg) Min kost har förändrats de senaste åren. Inte drastiskt men märkvärt. Som för så många andra har de vegetariska alternativen allt mer smugit sig in på menyn. Det började med Meat free monday men vegetariskt har nu blivit ett normalt inslag i vardagen. Våra topp 3 är Halloumilasagne, Indisk dahl och Spagetti och köttfärssås utan köttfärssås. Jag har länge varit intresserad av att testa tempeh och nu har jag fått chansen att testa tempeh på svenska.

Tempeh är ett 100% växtbaserat protein. Det är en uråldrig produkt från Indonesien som framställs på fermenterade sojabönor. Nu har företaget A2O [A´TVÅ´O] gjort en svensk variant. Den görs på gula ärtor från Öland, quinoa från Skåne och gråärt från Närke. Produktionen sker i Vårby utanför Stockholm. Produkten är inte tänkt som en ersättning för kött utan något man väljer för att det är gott, nyttigt och miljösmart.

Svensk tempeh i tre olika smaker - Husman, Korean chili och Procencale
Svensk tempeh i tre olika smaker – Husman, Korean chili och Procencale

I dagarna lanserar A2O marinerad svensk tempeh i tre olika smaker – Husman, Korean chili och Procencale. Husman med klassiska nordiska smaker från brynt lök, timjan, vitpeppar och karljohanssvamp. Korean chili med syrliga toner från fermenterad chili. Provencale med smak av örter från Sydeuropa. Smaker som jag tror kan attrahera en bred publik. Själv ser jag mycket fram emot att få testa Tempeh Korean chili i en smaskig poke bowl.

Snart i en butik nära dig!
Snart i en butik nära dig!

Ni som hänger med på bloggen kanske minns att jag tipsade om tempeh på svenska och framtidens mat redan förra året? Jag träffade på A2O under Smaka på Stockholm 2019, fick veta mer om företaget och produkterna samt smaka tacos med tempeh. Och nu är alltså framtidens mat ut i en butik nära dig!

Jag ska självklart också testa produkterna och återkommer inom kort med smakrecension!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Yolanda skriver:

    Vilken konstisens hat tempeh? Jag har vegan, men har aldrig provat det … Haha. 😉

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Har faktiskt inte hunnit testa ännu, men lovar att rapportera efter detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *