Adventskalender 16 december

Tänk vilka fina priser jag har tävlat ut i årets adventskalender här på bloggen. Och nu är det dags att öppna ytterligare en fantastisk lucka, adventskalendern 16 december. Det blir faktiskt årets sista lucka. Jag vet att en adventskalender håller på till och med 24 december men jag vill ge er chans att luta er tillbaka ifall ni är klara eller stressa vidare och fixa allt som behövs fixas inför jul. Bakom lucka 16 gömmer sig inget mindre än en Tefal OptiGrill. Den har ett rekommenderat pris på hela 1999 kronor.

Adventskalender 16 december

Tefal OptiGrill

Tefal har nyligen lanserat den här fantastiska elektriska grillen anpassad för inomhusbruk, Tefal OptiGrill. På den kan man grilla allt – från all slags kött till smörgåsar, grönsaker, korv, bacon och hamburgare och man får alltid perfekt resultat. För detta har den sex olika program – hamburgare, kyckling, smörgås, korv, kött, fisk samt ett manuellt läge. Den har även specialfunktion ifall man vill tillaga något på grillen som kommer direkt från frysen. Med OptiGrill lyckas man alltid med stekgraden på tex sin biff. Man behöver bara bestämma om man vill ha rare, medium eller well done. OptiGrill ställer sedan själv in sig efter tjocklek och köttmängd och justerar stekningen efter detta. Därefter indikerar OptiGrill när köttet har den stekgrad man vill ha. På så sätt får man alltid sin köttbit precis som man vill ha den. OptiGrill ger inte bara perfekt resultat den är även mycket lätt att rengöra.

Nu har en (1) av er chansen att vinna en Tefal OptiGrill. För att ha chans att vinna vill jag att du i en kommentar till detta inlägg svarar på frågan vad Tefals slogan är. Du ska i kommentaren också motivera varför just du ska vinna en Tefal OptiGrill och vad du helst lägger på denna grill. Dela gärna detta inlägg på din Facebook-sida, Instagram (tagga @jessicasundberg72) eller länka till den på din blogg. Tävlingen pågår till och med fredag 18 december kl 23:59. Glöm inte att ange email-adress så att jag kan komma i kontakt med dig om du vinner. LYCKA TILL!!!

Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

73 svar

 1. Sophie skriver:

  Vilken dröm !
  Jag hade en grillpanna, men så glömde jag att skölja vattnet ur pannan
  resultat = sönderrostad panna, så då får jag vänta till sommaren på att
  få grillyta på min mat 🙁 Jag älskar att gilla – allt – fisk, grönsaker känns fräscht.
  Hoppas på turen då jag aldrig skulle ha råd att köpa den , nu när jag studerar..

 2. Sara skriver:

  Tefals slogan är: Ideas you can´t live without.
  och så min motivering:
  Alltid krångel med att få köttet perfekt
  Alltid blir det i köket en massa jäkt
  potatis, sås och köttet såklart
  allt ska bli klart i en väldig fart

  Nu kan jag snart med min grill
  luta mig tillbaka och vara still
  lägga tid på mina gäster
  och bjuda in till fler fester

 3. Jennifer B skriver:

  Tefals slogan : ideas you can’t live without.

  Jag tänker laga mkt fisk, kyckling och grönsaker. Kanske en del fläsk. Sambon kommer nog köra stenhårt på blodiga stekar men det är hans grej och inte min. 🙂

 4. Annika Andersson skriver:

  Ideas you can’t live without.

  Så smidigt sätt att laga till köttet på om man som vi oftast bara är två som ska äta. Att grilla är gott och mysigt, men det är lite för mycket jobb ibland att sätta igång den bara för att grilla till oss två. Denna hade passat perfekt!

 5. Jenny skriver:

  Tefals slogan är: ideas you can’t live without!
  Och det är ju precis så jag känner inför den här bordsgrillen! Idéen om att bara stoppa i kontakten och få nygrillat på några minuter! ? jag skulle grilla massor av grönsaker som aubergine, majs, svamp och paprika! Kanske även lite tomater med flingsalt! Så fantastiskt gott som man kan servera alla rätter känns det som!

 6. Lottiz skriver:

  Wow vilken härlig vinst.
  Slogan är; ideas you can’t live without.
  Vi älskar att grilla i denna familj. Då brukar barnen äta bra så det vore underbart att kunna grilla inomhus även denna årstid och så kanske barnen äter lite bättre oxå som bonus.

 7. Ingela Berglund skriver:

  ideas you can´t live without! älskar att grilla och längtar redan till nästa säsong, Vi grillar det mesta, Fisk, fågel kött och grönsaker. Även en och annan frukt hamnar på grillen

 8. Henrik skriver:

  TEFAL – Ideas you can’t live without.

  Om det så gäller korv eller stek av vildsvin .
  Vad som helst… stå bredvid och ta ett glas vin.
  Allt du behöver göra är att trycka ”klick”
  Le bara när folk frågar: ”Vad är ditt trick?”
  Med Tefal OptiGrill är det inget IQ-test.
  ”Du kocken! Herregud! Du är bäst!”
  Hur lite du behövde göra är det ingen som vet.
  Att maskinen gjort jobbet är din hemlighet.

 9. Maria skriver:

  Ideas you can’t live without.
  En enda person jag känner kan det här med grillar, och vi grillar ihop knappast ens varje år. Med denna inomhus-pryl kan jag själv stolt fixa mina korvar, kycklingbitar och grönsaker och kanske vågar jag mig även på en riktig rejäl köttbit.

 10. Anne skriver:

  Ideas you can’t live without.
  Jag är hemma ensam på dagarna och det blir oftast att jag äter mackor och musli istället riktigt mat. Med Tefal OptiGrill skulle jag kunna laga snabbt och lätt varma mackor och grilla en köttbit för att få varm mat och variera mina måltider.

 11. Julia skriver:

  Rätt svar är: Ideas you can´t live without.

  Min pappa älskar att grilla, sommar som vinter. Tyvärr är han inte så bra på det och jag och mamma får stå ut med torra kotletter och halvt ogrillade champinjoner. Med dagens vinst hade pappa även kunnat grilla i ur och skur, och det bästa av allt… Han kan inte misslyckas med stekningen! Håller tummarna på god grillmat hela 2016 🙂

 12. Jerker skriver:

  Tefals slogan är: Ideas you can´t live without.

  Jag hatar att grilla, bara för att jag alltid misslyckas. Är det inte med att få fjutt på kolen, så är det att jag bränner sönder köttet på utsidan, när det är rått på insidan… Men med denna kan jag väl inte misslyckas alls?

 13. Nadja Östman skriver:

  Rätt svar är: Ideas you can´t live without

  Skulle använda min köttkvarn och göra egna korvar för första gången, och sen grilla lite kalkon som backup 🙂

 14. Mayvor skriver:

  Ideas you can´t live without lyder slogan och jag lägger helst lax och annan fisk på grillen, eftersom jag är en fiskälskare av stora mått. Men nog kommer en och annan älgköttsbit också att hamna där:)

  Tack för julkalendertävlingen! Tack vare den hittade jag din fina och inspirerande blogg! God jul på dig och de dina!

 15. Angela Weihs skriver:

  ”Ideas you can’t live without.”
  Det skulle vara underbart att slippa fryser häcken av sig när maken får för sig att grilla mitt i vintern;)

 16. Jessica Sundberg skriver:

  Åh, vad glad jag blir av dina vänliga ord! Glad jul till dig också Mayvor och jag hoppas du fortsätter läsa bloggen! I januari kommer jag tävla ut en kaffemaskin som egentligen skulle tävlas ut nu i december men blev försenad hos tillverkaren. Så håll ut 🙂

 17. Christina Frisberg skriver:

  SVAR: Ideas you can´t live without.
  Och vad det vattnas i munnen när jag ser de härliga biffarna , jag skulle bli huuur glad som helst om just jag fick steka mina biffar och skaldjur så framöver 🙂 <3 Mums!!

 18. Daphne Alice skriver:

  Deras slogan är ”Ideas you can’t live without”

  Jag vill vinna för att jag och min sambo bor i en pytteliten etta utan balkong, jag är långtudssjukskriven och han pluggar så vi lär inte kunna flytta till något större inom den närmaste tiden. Det jag saknar allra mest är verkligen smaken av grillat, både kött och vegetariskt blir ju så otroligt mycket godare när de får de där fina ränderna, så nu håller jag tummarna så hårt jag bara kan!

  Har delat tävlingen på facebook https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1645469012387401&id=100007729547643&pnref=story

 19. Sara Källström skriver:

  Tefals slogan är: Ideas you can´t live without.

  Denna grill vore helt underbart att ha nu när vi oxfilén i nyår grilla ska! Tänk vad annat gott jag på denna också kan lägga, grillad squash eller varför inte halloumi förstås! Det vattnas redan i munnen på mig när jag bilden ser, jag vill ha den mer och mer!
  Delat på min fb sida. Taggat #jessicasundberg72

 20. Katrin B skriver:

  Tefals slogan är: ideas you can’t live without.

  Detta skulle bli en finfin julklapp till sambon som älskar att grilla! Nu skulle han kunna grilla hela året i ur och skur oavsett om det stormar, regnar, blåser eller är solsken. Så länge det inte är strömavbrott kan han grilla med Tefal OptiGrill!

 21. Camilla Sandmark skriver:

  1. Ideas you can’t live without.
  2. Min man älskar att grilla! Och eftersom han är kock så är det alltid han som lagar maten här hemma. Vi gillar att dela upp det så att var och en gör det man tycker är roligast.
  Nu är det så att varje vinter grämer han sig för att han inte kan stå ute och grilla. Vanligtvis så har vi ju massor med snö och kallt så det är inget vidare att stå därute och maten kallnar ju med detsamma. Jag skulle vilja se minen på honom och han fick öppna paketet med den här i. Lyckligare skulle nog ingen bli! Och vi andra då? Jodå, visst älskar vi också att äta grillat… Varje dag… Året runt… Godare finns ju inte!

 22. Nina skriver:

  Slogan är: Ideas you can´t live without.
  När man bor så till att osande grillar är uteslutet men ändå längtar efter grillat hade den här varit perfekt. Om man dessutom som jag är en aning (eller myckiet) disträ lär funktionen att grilla dirket från fruset bli en välanvänd fuktion. Hur komma ihåg att ta fram grillmaten i tid för tining liksom? På grillen lär hamna allt från grönsaker till fisk och halomie, fast knappast nåt kött av annat än simmande eller flygande sort.

 23. Monika skriver:

  slogan lyder som följer : Ideas you can´t live without.
  Sill i dill å kött i grill,
  var årstid har sin charm.
  Grilla året runt, slippa os som sätter igång larm.
  En grillfamilj vi är i ur å skur,
  vill vinna denna, hoppas på tur.
  Fryser som en gris,
  även fast jag står vid min spis.
  Jag är matt å trött,
  men längtar efter grillat kött.
  Året runt vill vi grilla,
  denna skulle vi gilla !
  Filé, entrecoté å annat smått å gott
  denna skulle i mitt kök göra sig flott

 24. Frida S skriver:

  Slogan: Ideas you can’t live without.

  Vill vinna grillen till min fina mamma och ge den i julklapp till henne. Vi har alltid bott så att vi haft möjlighet att grilla utomhus innan, men nu har hon flyttat till en lägenhet utan vare sig balkong eller uteplats. Vi älskar att grilla tillsammans när jag kommer och hälsar på, så denna grill hade gjort så att vi kunde fortsätta med det- fast inomhus. Vi grillar helst stora hamburgare och äter dem med alldeles för mycket tillbehör 😉

 25. Amanda skriver:

  Tefals slogan: Ideas you can´t live without.
  Jag älskar smaken utav grillat! Dock är jag jättedålig på att grilla och allting blir bränt… Nu när jag flyyay hemmifrån har jag varken altan eller grill heller, så detta är ju perfekt för mig!

 26. Johanna skriver:

  Hej!

  Deras slogan är : Ideas you can’t live without.

  Motivering: Vi bor i en lägenhet utan balkong. Det känns alltid lika tråkigt på sommaren när man inte kan grilla, som kanske är det bästa med sommaren. Men den här grillen skulle vi kunna grilla året om helt plötsligt – underbart!

  Vi skulle grilla att på den men extra gärna goda grönsaker 🙂

  Tack för att du fixat med julkalendern, jätteroligt & fina vinster. Kram

 27. Sanna skriver:

  Tefals slogan : ideas you can’t live without.

  Jag älskar grillat och det hade därför varit underbart att kamma hem denna. Vi bor på tredje våningen och har balkong, så utrymmet för grillkvällar är ganska begränsat. Så den här julklappen hade varit underbar att vinna hem, då vi skulle kunna njuta och grilla året om dessutom. Vi skulle nog grilla en hel del grönsaker, men även kyckling som är min stora favorit. Det lär ju även bli en hel del av det klassiska i form av flintastek, hamburgare och korv.

  Delat tävlingen offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 28. Rikard E. skriver:

  Slogan är: Ideas you can´t live without.

  Eftersom vi inte har en balkong så är vanlig kolgrill uteslutet (enligt flickvännen). Med denna kan jag äntligen få grilla i vårt kök. Ett bra och underskattat kött att grilla är flankstek.

 29. Britta Högström skriver:

  Slogan: Ideas you can’t live without.
  Vad: Biff
  Varför: Bor i lägenhet och hyresvärden tillåter inte grillning på gården så när vi vill grilla får man ta med pick och pack till skogs. Det bästa med just den här grillen är nog att alla andra som vill se blod nu kommer få det, jag är en helstekt torris 😉
  Till dig:
  Under hela december tills idag
  har du gjort någon väldigt glad.
  Med generositet, tid och besvär
  har du skapat en härlig atmosfär.
  Tusen tack för inspiration och allt kul
  önskar dig härlig och fröjdefull jul

 30. Paola skriver:

  Slogan: Ideas you can’t live without.

  Motivering:
  Ser på Optigrills presentationsfilm och tänker att detta måste vara en nästan omöjlig innovation!
  Tänk att kunna laga ekologiskt kvalitetskött till utsökt perfektion.
  Det är en dröm jag länge haft, för oftast blir resultatet katastrofalt – smaklöst och inte ett spår av köttsaft.
  Vi äter gärna kött nån gång i veckan i familjen alla fyra, men mina misstag har blivit ganska dyra.
  Tänk att få tillgodose allas vår smak!
  Oavsett om det är rare, medium eller well done, kan jag vara säker på att Optigrill kan sin sak.
  Mästerkocksdrömmen är nu nära. Snälla tomten, låt mig få bli grillmästare åt mina kära!

  Här har jag delat tävlingen:
  https://www.facebook.com/Paola.C.Allegrini/posts/779991422134940

  Jag följer dig på IG som mozzepigg.

 31. Anna Olofsson skriver:

  Tefals slogan är ”Ideas you can´t live without.”
  Min sambo älskar att grilla och höll på med vår lilla klotgrill låååångt efter att alla andra slutat grilla. Hade det inte varit så kallt ute hade han nog stått där fortfarande! ^_^ Skulle vilja ge honom den här, så kan han få njuta av grillat året om!
  Tycker det mesta blir gott på grillen, men kyckling är nog favoriten om jag måste välja. (:

 32. Mia skriver:

  1. Ideas you can´t live without.
  2. Alla mina vänner är som tokiga i att grilla. Men jag är allergisk mot mycket och kan inte dela grillgaller med dem, så min mat blir alltid inlindad i aluminiumfolie och mer kokt än grillad. Med denna lilla smidiga tingest kan jag ta med mig min grill när jag är bortbjuden och få lika fint grillad mat som mina vänner (eller finare!).

 33. Carina Andersson skriver:

  Deras slogan är: Ideas you can’t live without

  Är ute med husvagnen om somrarna och då är det mycket grilla som gäller fast mina smaklökar är så känsliga så jag känner smaken av både tändvätska och gasol så denna hade ju varit en välsignelse… Hade varit såååå skönt att slippa känna att maten smakade förgiftad ?

 34. Karin skriver:

  Tefals slogan : ideas you can’t live without.
  Det har liksom aldrig blivit så att jag ägt en grill så jag har inga direkta recept. Men jag förstår ju att fisk skulle bli väldigt väldigt gott med hjälp av denna. Och grönsaker, en massa grillade grönsaker. Kanske en och annan macka. Nej men nu blir jag ju riktigt sugen! Håller tummar och tår att det blir min tur att äga en grill, då banne mig blir det grillat hela sommaren! Och liten är den ju också så den passar till lägenhet och verkar enkel nog att använda även för en nybörjare som mig!

 35. tova skriver:

  Tefals slogan – Ideas you can’t live without.
  Granen är pyntad men ändå naken, inga paket har den under sig. Om det skulle finnas paket där skulle det gärna få ha det här innehållet, har en del vikt att bli av med och kan man grilla blir måltiderna mycket nyttigare. oftast skulle jag grilla lax

 36. Nathalié skriver:

  Åh jag är med!
  Slogan är: ideas you cant live without!

  Jag hade velat överraska min syster med denna. Hon bekymrar sig alltid över att hon aldrig har tid stt laga bra mat (dvs mat från grunden). Och jag förstår henne! Jag har det tufft att få ihop det och då är jag ensamstående och har ett barn, hon har två och jobbar dessutom alltid över. Denna hade räddat många middagar för henne och hade varit en uppskattat julklapp, då hinner hon laga bra mat.

 37. Johanna S.O skriver:

  Ideas you can’t live without.
  Jag tycker det är så tråkigt när värmen försvinner och man får klara sig utan att grilla, men med den här kan jag grilla året om. Jag grillar helst kött, en saftig köttbit slår det mesta!

 38. Carina Rosengren skriver:

  Tefals slogan: Ideas you can´t live without.
  Jag skulle äntligen få möjlighet att grilla grönsaker till varje middag. Tex. grillade tomater, paprikor,auberginer och salladskål.
  Även grillad frukt av alla de slag är ju underbart!

 39. Petra skriver:

  Tefals slogan är: ideas you can’t live without!

  ”Vi har blivit med lägenhet, så det blir inget mer grillat här!”
  Ni hör vad ledsamt det låter – jag som i grillat är kär…
  Maken han tror att man inte får grilla på balkong
  men jag vet att det är helt ok, så låt vintern bli vår nya grillsäsong!

  Jag kommer att fixa allt, från lax till kyckling till grönt
  Nygrillad sparris till nyår, ni hör ju vad det låter skönt!
  Han är som karlar är mest, är han är bäst på sommargrill
  Så det här är min chans . Som balkonggrillare kanske jag också kommer intill!!

 40. Karin B skriver:

  Ideas you can´t live without.
  Det är ju nu, mitt i vintern, som man verkligen behöver alla sommarvibbar man kan få.
  En Tefal för att grilla, lite reggae och kanske sommarkläderna på.
  För en liten stund lyckas vi glömma mörker, kyla och att vi bor nära nordpolen,
  och njuter av grillat, en skön bris från luftvärmepumpen och ljusen som får vara solen!

 41. Johanna VL skriver:

  Ideas you cant live without

  Hade ju varit helt underbart att kunna underlätta grillningen året om. Mycket godare och fräschare än att steka. Jag grillar nog helst fisk. Mina barn säger nog grillade bananer (med glass och chokladsås) 🙂

 42. Carola L skriver:

  Svar: Ideas you can’t live without.
  Jag älskar grillat, men hatar att vara utomhus och laga mat *s* här är det alltid kallt och regnigt känns det som så den skulle användas året om!

 43. Jane skriver:

  Ideas you can’t live without – är Tefals slogan.
  Jag äälskar kött, sådär lagom rosa – inte torrt och inte blodigt. Trots att jag tycker att jag är rätt duktig på att laga mat, så är jag helt värdelös på att steka kött så det blir sådär perfekt.

 44. Birgitta Norén skriver:

  Ideas you can’t live without.

  ”Sommaren är kort, det mesta regnar bort”, så att kunna grilla inomhus året om är en dröm. Allra helst grillar jag entrecôte, Ah, nu blev jag hungrig också!

 45. Anna Johansson skriver:

  Hej!

  Ideas you can´t live without! Det är Tefal det.
  Och är benägen att hålla med. Det här är den bästa grejen jag sett på länge!
  Om jag får grilla ute på sommaren hos min vän, vore det ju inte mer än rätt att jag kan bjuda igen inne sen, under hela vintern.

  God jul!

 46. Jag är gärna med och tävlar. Jag lägger gärna kyckling och grönsaker i denna. Det är mina favoritsaker att grilla.

  Slogan är Ideas you can´t live without

  Jag hoppas på tur och har delat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2015/12/16/lucka-16-leva-sunt-1812/

 47. marie svanborg skriver:

  Slogan: Ideas you can’t live without.Tefals slogan.. Varje dag månad och år jag hoppas att grilla få . Nu med denna panna kan det ju bli verklighet att all sorts kött o dylikt grilla även när det är kyligt .

 48. Irene Eliasson skriver:

  Ideas you can’t live without.
  Om jag vann denna grill, skulle jag ge den till min mamma. Hon blev änka i sommar, så hon bor nu ensam. Det är inte lika roligt att laga och äta maten ensam, tycker hon. Men grillat har hon alltid varit förtjust i. Kanske kan en inomhusgrill, få henne att hitta tillbaka till lyckan att laga mat igen. Då ska hon få älgkött av mig, så hon får grilla det godaste kött som finns. Dessutom har hon sin bror boende en bit ifrån bara. Då kan hon bjud han på middag ibland. Har gillat och delat på fb som irene eliasson och på IG som ireeli

 49. Sandra Nilsson skriver:

  Svar på frågan: Ideas you can’t live without.

  Jag och min sambo älskar grillad mat, men äter det så gott som aldrig då vi inte äger en grill för att vi har ingenstans att använda den. Vi bor i lägenhet med förbud mot att grilla på balkongen.
  Jag älskar grillade grönsaker och en god köttbit till, gärna lamm!

 50. Heléna skriver:

  Wow.. vilken vinst! Jag tror min sambo skulle fria om jag gav honom den =) Han skulle få lägga en härlig oxfilé där och laga en smarrig middag till mig 😉
  TEFAL – Ideas you can’t live without.

 51. Elisabeth Sjökvist skriver:

  Ideas you can’t live without.

  En riktigt lyckad middagsrätt ska ha 4 egenskaper.
  1. Smaka GOTT!
  2. Vara SUND!
  3. Gå LÄTT att laga!
  4. Och dessutom gärna kännas som lite lyxigare bjudmat, då jag ofta och gärna har gäster.

  I princip kan man ju grilla allt som man kan steka (och lite till), men min favorit är grillade sparrisar med hyvlad parmesan och pressad citron. Det vore det första jag skulle pröva!

 52. Jan G skriver:

  Hej! Tefals slogan är ”Ideas You Can’t Live Without”. Min motivering: ”Jag älskar grillat men bor i lägenhet så en inomhusgrill skulle hjälpa mig ur denna belägenhet! ” Favorit på grillen: Fläskkarré.

 53. Tefals slogan är Ideas you can’t live without.

  Jag hade velat överträffa min man i grillning, så jag hade delat kycklingfilé i hälften, stoppat in fetaost, lindat bacon runt kycklingfilén och sedan grillat. Till den hade jag serverat pressad potatis, en grädd- och balsamicosås samt en fräsch sallad med ruccola, avokado, rödlök, babyplommontomater, rostade pinjenötter och italiensk olivolja från semestern i somras.

  Så för att jag ska kunna bli den bästa grillmästaren här i huset hade jag verkligen behövt den här smarta grillen från Tefal!

  Vill du kika in och tävla hos mig går det superbra såklart! Jag har nya luckor varje dag och varje lucka går att tävla i under tre dagar. 😉

  Kram Johanna
  http://www.rosabubbla.se
  http://www.instagram.com/rosabubbla

 54. Anna L skriver:

  Ideas You Can’t Live Without

  Tefal OptiGrill msåte vara optimala kökshjälpen för oss som har svårt att planera och ofta glömmer att tina det vi ska äta.. Tänk att den kan grilla allt och få det alldeles perfekt. Oj vad jag skulle växa i min matlagningskonst av det! och att den är lätt att rengöra är ju ett härligt plus! Den kommer att trivas så ypperligt bra hemma hos oss och aldrig kännas bortglömd!

  Det blir en god jul med denna underbara manick.

  God Jul önskar jag också dig!

 55. Sofia Karlsson skriver:

  Ideas you can’t live without!

  Jag hade speciellt använt denna grill i vardagslagningen. Min vegetariska mat blir ibland lite trist sådär när man jobbar sent och inte känner för att stå och hänga framför spisen. I denna grill kan jag snabbt förvandla en tråkig zucchini eller en tomathalva till en läckert grillad godsak! Med en bönröra vid sidan av blir det med minimal ansträngning en riktig fest!

 56. Lydia Sleyman skriver:

  Ideas you can’t live without.
  Jag skulle vilja vinna grillen för att få en god och snabblagat mat på några få minuter. Vi älskar grillat här hemma och det skulle grillas biff, korv och hamburgare 🙂

 57. monika lindh skriver:

  ideas you cant live without.
  Vi är så grilltokiga att vi prövade att grilla i våffeljärnet. Det blev inte bra, kan jag väl säga… Den här skulle vi grilla härlig laxfilé i med små läckra grönsaksspett till.

 58. Milla skriver:

  Svaret är: Ideas you can´t live without!

  Detta borde jag vinna,
  för att någon annan glädje bringa,
  tänk att få detta till någon ge,
  och att dem få till julen le.

 59. felicia skriver:

  Jag är med! ”ideas you can’t live without!”
  Vill vinna så jag kan grilla i princip allt utan att det går sönder och faller ner i grillen, kommer grilla bland annat fisk som inte går att grilla speciellt bra direkt på grillen, sen skulle jag även göra mina quesadillas i denna, wow vill vinna och testa något nytt!

 60. Caroline skriver:

  Svar: Ideas you can´t live without

  Skulle vara härligt att kunna grilla när som helst. Lax vore gott att grilla om jag skulle gå och vinna.

 61. Evelina Larsson skriver:

  Svar: Ideas you can’t live without.

  Motivering och vad jag helst lägger på grillen kommer i form av rim:

  Allt förvandlas till delikatess,
  i denna heta press.
  Grillkorv, kött, fisk ja allt kan stoppas här i,
  men allra helst gör jag nog en dubbelmacka med skinka och brie.
  Min sambo glädjetårar i ögonen skulle få,
  om jag med denna elektronik i köket skulle stå.

 62. Julianna Fredriksson skriver:

  Svar: Ideas you can’t live without.

  Den här verkar ju vara smidig och lätt,
  Laga mat vill man göra utan en massa fett.
  Tänk vad fantastiskt det vore att i denna
  Optigrill från Tefal få grilla härliga rätter
  som varma smörgåsar med ost och skinka
  eller goda hamburgare. Denna skulle
  bli den ultimata köksmaskinen och
  sätta guldkant på min annars enformiga
  matvardag. Att äta hälsosamt är
  viktigt för min familj och till denna
  säger jag inte nej.

 63. heini skriver:

  TEFAL – Ideas you can’t live without.

  Vi gillar grilla och med denna grill kulle vi kunna fortsätta säsong året runt!

 64. Sara skriver:

  Tefals slogan är: Ideas you can´t live without.

  I köket är jag verkligen en kratta, ofta man får åt misstagen skratta.
  Alltid lika svårt att bra få det när det grillas, efter hantering av Tefal OptiGrill borde måltiderna bättre gillas.

 65. Luna Larsson skriver:

  Slogan ” Ideas you can’t live without” 🙂

  Har aldrig ägt en sånhär men skulle självklart vilja! Med tre småttingar här hemma är det sällan vi grillar, risk för att den ska välta, de ska bränna sig och så vidare. Men med denna skulle det kännas mer säkert, helt klart! Jag skulle premiära med att lägga Halloumi på grillen och göra halloumi-burgare, det är verkligen underskattat! 🙂

 66. Linda H skriver:

  Ideas you can’t live without
  Vi har alltid grillat mycket, nästan varje vecka, både sommar och vinter. Men då bodde vi på landet och hade inga grannar som stördes. Nu bor vi i lägenhet, då blir det inte så mycket grillning. Den här skulle vara toppen. Då kan vi börja grilla igen!!! Jag tror att det första vi skulle grilla är revbensspjäll, såna där riktigt tjocka ”ribs” och så med klyftpotatis och någon god röra till. Mmmm, det vattnas i munnen.

 67. Charlotte skriver:

  Tefals slogan är: Ideas you can’t live without.

  Motivering: När det är vinter ute måste man titta, om man sommar på annat sätt kan hitta!

  Min grillfavorit är fläskkarré.

 68. Anette Eriksson skriver:

  Tefals slogan är: ideas you can’t live without!

  Min sambo blev uppsagd pga arbetsbrist
  och i början tyckte han det var trist
  Sen började han spana in Morberg Per
  när han fixade allt från biff till dessert
  Numera är han en vass amatörkock
  och själv har jag blivit ganska tjock
  Jag vill ge honom produkter som tål
  samma matlagning som hans idol
  Så nu hoppas jag att bli bjuden på biff av älg
  grillad i Tefal, redan till nästa helg

 69. Filip Rynningsjö skriver:

  Tefals slogan: Ideas you can’t live without.

  Tänk att få vinna en grill som går helt på ström,
  det vore ju verkligen för mig en dröm.

  Men detta är ju inget jag har råd med som student,
  när jag nästan alla pengarna på kurslitteratur bränt.

  Jag gillar allt från kött, grönsaker och annat som får mig att leva sunt,
  ja här tillagas minsann inget som är strunt.

  Rare, medium eller well done,
  är det något opti-grill inte kan?

  Dessutom är grillen lätt att rengöra,
  och efter är det bara att nästa omgång köra.

  Så låt denna grill som är väldigt eko,
  gå till en kille som är rätt reko.

  God Jul och gott nytt år!

 70. Liisa skriver:

  Jag har nu kl 23.12 fredag den 18/12 postat mitt tävlingsbidrag. Det är ju idag den 18/12 före
  kl 23.59 som kommentaren ska vara gjord. Till min förskräckelse ser jag när jag postat inlägget att det står:
  december 19, 2015 kl. 12.11 f m!!

  Hur kan det komma sig? Klockan är ju nu när jag skriver det här 23.16 den 18/12??
  Det verkar ju inte stämma med klockan på bloggen, eller vad är det som är fel?
  Blir jättebesviken om jag inte kommer med, när jag postat tävlingsinlägget inom den tid som gäller, klockan 23.16 den 18/12!! Alltså i god tid före kl. 23.59.

 71. Conny Pettersson skriver:

  ”ideas you can’t live without” är Tefals slogan!

  Här hemma är det jag som agerar mästerkock,
  och fixar käket till min lilla flock.
  Åtminstone när grillen ska användas så är det så,
  frugans matlagning vid spisen rår jag ej på.
  Frysen är hemma är full av vilt av olika slag,
  vildsvin, rådjur och älg äter vi var och varannan dag.
  Men grillat det har vi hittills andra gjort,
  nu öppnar bloggen ”attlevasunt” en ny port.
  Tänk att vildsvinsbiffar eller entrecote av ett rådjur,
  det finns många recept som jag har på lur.
  Frugan och ungarna lär det ingen nöd gå på,
  om jag denna grillen i julklapp kommer få!

  Jag har länkat offentligt på min fb-sida: https://www.facebook.com/tidanbo

  Svaret på vad jag helst lägger på grillen hoppas jag framkom ovan, dvs biff eller entrecote – det är det jag ska prova först iallafall 🙂

 72. Pierre S skriver:

  Oj vilket uppsving i köket att vinna denna formidabla ultimata grill!

  Tänk vilken vinning!

 73. Jeannette skriver:

  Svar på frågan: Ideas you can’t live without.
  Behöver vinna denna grill till min mamma. Hon har ett benbrott i tre år som inte vill läka. Hon kommer att opereras nu för tredje gången. Denna grill skulle vara till en stor hjälp för
  henne både nu och efter operationen. Hon kämpar med sitt mat lagning med att hålla sig uppe med en krycka. Vad hon helst lägger på denna grill skulle vara biff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *