Äppelkaka

Det sista jag gjorde i matlagning på söndagen var att baka. Det fick bli äppelkaka som åts till kvällsfika. Jag minskade mängden socker, smör och även mandelmassa då vi inte hade tillräckligt mycket hemma. Det blev kanongott! Till detta tog vi keso.

Äppelkaka med keso

Äppelkaka med keso

Äppelkaka (mitt modifierade recept)

50 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl strösocker
3 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
25 g smör, smält
5 st äpplen

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Riv mandelmassa och blanda med äggen, ett i taget. Rör ner socker. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör. Skala och klyfta äpplena. Lägg hälften av äppelklyftorna botten av formen. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *