Bakat utan socker

För ett tag sedan fick jag hem en SweetLeaf Steviaströ från Lifebutiken. Det är naturlig sötning från Steviaströ + Inulin, en helt naturlig, lösningsbar växtfiber som finns naturligt i frukt och grönsaker och ger näring till tarmfloran. Steviaströ kan användas stället för socker i matlagning och bakning och kan alltså även ätas av eventuella diabetiker.

Nyttiga hallonpajer

Igår testade jag att baka med detta strö för första gången. Tänkte att det kunde vara kul med en nyttigare efterrätt för en gångs skull. Jag hittade ett recept på pajbakelser med hallon på bloggen Baka Sockerfritt som lät riktigt gott.

Det gick mycket snabbt och smidigt att baka dessa pajer. Efterrätten fick alla tummar upp av resten av familjen som tyckte den var mycket fräsch och god. Själv gillar jag inte den söta eftersmaken man får av Stevia, så tyvärr, den här efterrätten var inget för mig. Jag har dock en kokbok hemma, Bakglädje med LCHF, baka utan socker och mjöl av Annika Rogneby, så jag ska ge ströt en eller ett par chanser till. Kanske blir eftersmaken mildare i ett annat bakverk?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *