Bakat utan socker
För ett tag sedan fick jag hem en SweetLeaf Steviaströ från Lifebutiken. Det är naturlig sötning från Steviaströ + Inulin, en helt naturlig, lösningsbar växtfiber som finns naturligt i frukt och grönsaker och ger näring till tarmfloran. Steviaströ kan användas stället för socker i matlagning och bakning och kan alltså även ätas av eventuella diabetiker.
Igår testade jag att baka med detta strö för första gången. Tänkte att det kunde vara kul med en nyttigare efterrätt för en gångs skull. Jag hittade ett recept på pajbakelser med hallon på bloggen Baka Sockerfritt som lät riktigt gott.
Det gick mycket snabbt och smidigt att baka dessa pajer. Efterrätten fick alla tummar upp av resten av familjen som tyckte den var mycket fräsch och god. Själv gillar jag inte den söta eftersmaken man får av Stevia, så tyvärr, den här efterrätten var inget för mig. Jag har dock en kokbok hemma, Bakglädje med LCHF, baka utan socker och mjöl av Annika Rogneby, så jag ska ge ströt en eller ett par chanser till. Kanske blir eftersmaken mildare i ett annat bakverk?!
Senaste kommentarer