Det är helt enkelt fredag igen!

Äntligen helg! Kort och koncis vecka och redan fredag (fast det borde vara torsdag). Kan inte bli bättre. Vi kör på en fredagsklassiker hemma hos oss – hemgjorda hamburgare med bröd och goda tillbehör. Vi vuxna åt två hamburgare med bröd var och barnen en hamburgare med bröd var. En perfekt start på helgen!

God start på helgen!

Amerikansk hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)

Salsa
4 st tomater
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås

Salsa: Tärna tomaterna och blanda dem med ketchupen och chilisåsen i en skål. Ställ undan och låt dra.

Hamburgare: Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Härligt med fredag 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *