Exklusiv finmiddag

Bra traditioner är till för att hållas! Finmiddagar på lördagar tycker jag var ett mycket trevligt inslag under senare delen av 2013 och den ska vi givetvis försöka hålla även 2014. Det fina i kråksången är dessutom att det till största delen är Mattias som står bakom planering och tillagning av maten dessa dagar. Riktigt nice!

Exklusiva delikatesser

Toast Skagen

Gårdagens finmiddag blev något utöver det vanliga. Han snålar inte min man!!! Mattias har länge velat testa Kalix löjrom och igår slog han till. Löjrommen var en del av förrätten som var Toast Skagen toppad då med löjrom. Riktigt gott var det! Smakrik och fin rom och gudomlig skagenröra lagd på ett rostat bröd. Kombinationen var superb!

Halstrad tonfisk, direkt från grillen

En första portion av den underbara maten!

Till huvudrätt blev det en favorit i repris. Lätt halstrad färsk, tonfisk tillagad på grillen. Den kryddades enbart med salt och peppar.Till detta en spenat- och tomatrisotto och färska grönsaker. Det finns inga ord som beskriver hur god denna rätt är. Tonfisken smälter i munnen och risotton är så smakrik och krämig så det nästan är löjligt. Ni bara måste testa!

Ett fint vin till maten

Till både förrätt och huvudrätt drack vi ett fantastiskt Chablisvin. Lätt men smakrikt och passade som hand i handsken till maten.

Julostkaka med grädde och sylt

Efterrätten var färdiggjord men lika god för det. Julostkaka med vispad grädde och sylt! SLURP!!!

Jag längtar redan till nästa lördag. Men hur ska vi kunna bräcka detta?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *