Kvalitetstid med barnen

Det blir mycket kvalitetstid med barnen så här när vi alla är lediga och har semester. Vi försöker hitta på roliga saker och njuter av varandras sällskap. Sen finns det vissa måste-saker vi vuxna behöver göra och barnen vill även umgås med kompisar, men så mycket som möjligt passar vi på att spendera tid tillsammans. Vi har haft otrolig tur med vädret hittills. Visst, det har kommit någon regnskur vissa dagar, men det har dragit iväg snabbt och för det mesta har vi haft minst 20-24 grader och strålande sol. Allt blir så mycket lättare när vädret är fint.

Trots att solen sken ute nu på kvällen gjorde vi något som annars passar perfekt en regnig dag/kväll. Vi spelade spel. Gamla hederliga brädspel. Vi spelade bland annat Råttfällan och In i stallet. Kul och passar både Filippa och Gustaf. Förutom vissa av våra brädspel är kortspel också något som passar båda barnen, typ Finns i sjön, Löjliga familjen och liknande. Båda barnen spelar dessutom gärna tv-spel. Vi har PS 2 och PS 3 och olika spel till dessa. Det skiljer trots allt 2,5 år mellan barnen vilket ibland innebär att det inte är alltid de gillar och kan utföra samma saker. Ibland får något av barnen kompromissa, men huvudsaken är att vi försöker ha kul ihop!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. juni 2, 2014

    […] annat bra sätt att få kvalitetstid med barnen är genom att spela spel. Olika typer av sällskapsspel som till exempel Fia med knuff eller enklare kortspel tycker ofta […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *