Färdigmat anpassad efter en aktiv livsstil

Trots den hälsoboom som råder idag säljs enorma mängder färdigmat typ Billys Pan Pizza och Gorbys Piroger i Sverige. De äts till lunch, mellanmål och middag. Många tycker att mikrouppvärmda piroger är det enda man hinner med i en tidspressad vardag.

Denna typ av snabbmat har tyvärr väldigt dåligt näringsinnehåll. De innehåller ofta väldigt lite protein, som är en dyrare beståndsdel, och desto mer av de billigare beståndsdelarna kolhydrater och fett. De ger också väldigt mycket kalorier för liten mängd mat och är därför inte det bästa valet man kan göra (dock är de såklart bättre än inget och gillar man dessa ska man såklart få njuta, men med måtta).

Färdigrätter för en aktiv daglig livsstil

Ett nystartat svenskt företag, FFactfood AB, har nu insett behovet av nyttig, näringsrik och lättlagad mat som sparar både tid och minskar stressen i våra dagliga liv. De lanserar därför nyttiga färdigrätter anpassade efter en aktiv daglig livsstil. FFact använder bara naturliga ingredienser i sina rätter och undviker onödiga tillsatser såsom artificiella smakämnen, färgämnen och härdade fetter.

FFacts djupfrysta färdigrätter har ett naturligt högt proteininnehåll. Proteiner är väldigt viktiga för muskeluppbyggnaden och vår totala hälsa. Proteiner är det näringsämne som mättar bäst och hjälper till att hålla blodsockret nere vid en måltid samt att proteiner påverkar vår fettförbränning mest. För de som tränar mycket och har en aktiv daglig livsstil är proteinrik mat extra viktigt.

Fry-UpTre sorters wrapsDe produkter som FFact lanserar är till en början Fry-Up (en pyttipanna med kassler, biff, chorizo, förkokt potatis och sötpotatis) och tre olika sorters Wraps (Kyckling/koriander/lime, Pulled pork/kidneybönor/jalapeno samt Mexican beef/äggröra/majs). Samtliga produkter lever upp till de nya kraven för produktmärkning med High Protein. Det innebär att minst 20% av energiinnehållet kommer från protein.

I dagsläget säljs produkterna på 7-Eleven samt Mathem.se. Fler produkter i samma serie samt fler försäljningsställen är redan på gång.

Jag har nu fått hem dessa produkter för test. Jag gillar verkligen konceptet och hoppas mycket på att de smakar och mättar lika bra som de låter!

FFact Wrap med pulled porkFörst ut i mitt smaktest blev Wrap med pulled pork. Nettovikten för en wrap är endast 200 gram. Den passar därför bra att äta till mellanmål, efter träning eller som lättare lunch. Jag åt min till lunch och även om den höga proteinmängden gör att den mättar bra kompletterade jag med blandad sallad, broccoli och avokado.

Värm och riv av toppen på wrapförpackningenKomplettera med en god sallad!Wrappen var riktigt god! Tortillabrödet hade fint tuggmotstånd trots uppvärmningen i mikro. Wrapbröd kan annars lätt bli för fuktigt och mosigt av fyllningen. Mängden pulled pork var perfekt och var riktigt smakrik och god. Övrig fyllning som bestod av kidneybönor, gräddfil- och kvargsås, marinerad rödlök, vitkål, ruccolasallad och jalapeno kompletterade verkligen köttet och gav en fin syra, lagom hetta och fräschhet till rätten.

Jag har faktiskt inget jag skulle vilja ändra på. Toppbetyg med andra ord! Tillsammans med salladen och avokadon var den en perfekt lunchrätt som mättade och smakade riktigt bra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. cyka skriver:

    var köper man deras produkter??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *