Barns rörelseglädje kommer väl till pass

Som jag skrev tidigare är det viktigt för både kropp och knopps välbefinnande att vi rör på oss minst en halvtimme varje dag. Vardagsmotionen ska inte föraktas. Bor du i hus finns det stora möjligheter till vardagsmotion. Det är bland annat städning, fönsterputsning, krattning, trädgårdsarbete, gräsklippning och snöskottning. Vissa sysslor är helt klart roligare att utföra än andra. Personligen föredrar jag att klippa gräs framför att skotta. Skottning är ett kallt och ofta tungt evighetsarbete vissa vintrar. Idag föll denna säsongs första större snöfall här i Stockholm. Skönt att min sons rörelseglädje då kom väl till pass.

Barns rörelseglädje kom idag väl till pass

Barns rörelseglädje kom idag väl till pass

Gustaf skottade både uppfart och parkering

Gustaf skottade både uppfart och parkering

När jag hade hämtat barnen från skolan efter jobbet visste jag vilket trist arbete som väntade mig. Jag frågade då om Gus eller Filippa ville hjälpa mig med skottningen och Gus var inte sen att erbjuda sin hjälp. Han var överlycklig och ville till och med helt själv fixa skottningen. Då enbart lätt snö hade fallit tog det inte lång tid för mig att fatta ett beslut. Men självklart fick han det, mer än gärna. Han älskar att vara ute, fixa och dona.

Jag använde tiden till att plocka ner granen, adventsljusstakarna, julgardiner och alla julprydnader. Filippa satt på sitt rum och sysslade med något jag inte har en aning om (troligen något Youtube eller mobilrelaterat). Efter cirka 30 minuter var Gustaf klar och hans skottning fick mer än godkänt. Tack för hjälpen till Gustaf och barn med myror i rumpan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.