Jobbresa till Warszawa

Svenska inslag i stadsbilden i Warszawa!
Svenska inslag i stadsbilden i Warszawa!

För ett tag sedan var jag iväg på en två dagars jobbresa till Warszawa. Det primära målet med resan var att besöka mitt jobbs europeiska samarbetspartner men det skulle även finnas tid för umgänge och sightseeing.

Välkommen till Warszawa!
Välkommen till Warszawa!

Jag och Mattias var i Warszawa för några år sedan men det var i maj när våren var i antåg. Nu var det slutet på november och vintern var i full blom. Första dagen var det strålande sol men isande kyligt. Andra dagen gick Polen (?) centralt ut med en ALERT RCB i mobilen till alla som befann sig i Warszawa. ”Warning! Freezing rain and black ice today. Be careful on the road and sidewalk. Possible communication difficulties.” Nämen så trevligt 🙂

Mitt rum på Holiday Inn Warsaw City
Mitt rum på Holiday Inn Warsaw City

Vi landade i Warszawa på förmiddagen och tog bussen in till stan och vårt hotell. Vi bodde på Holiday Inn Warsaw City. Ett helt okej hotell som ligger ganska centralt. Hotellet har ett litet gym på översta våningen, en restaurang och bar och trevliga rum.

Min första, men inte sista ramen. Sååå gott!
Min första, men inte sista ramen. Sååå gott!

Efter att vi lämnat bagaget på hotellet gick vi ut och åt lunch på en foodcourt som serverade mat från jordens alla hörn. Jag åt mitt livs första ramen och jag lovar att det inte kommer vara min sista. Gudomligt gott!

Middag på Soul kitchen
Middag på Soul kitchen

Resten av dagen var det studiebesök på kontoret som gällde. Kvällen avrundades med middag på Soul Kitchen, en mysig restaurang med en roterande meny med lokala kött-, fisk- och pastarätter, vin och en uteplats. Jag åt babykyckling med brynt smör och till detta pommes med tryffelmajo. Supergott! Se upp – de tar rejält betalt för både stilla och bubbelvatten.

Hotellgymmet.
Hotellgymmet.
Gymselfie!
Gymselfie!
Oväntat bra frukostbuffé!
Oväntat bra frukostbuffé!
Första omgången!
Första omgången!

Efter en god natts sömn gjorde jag ett snabbt besök på det lilla hotellgymmet. Inte mycket att hänga i julgranen, men alltid något! Dusch och sen till det bästa av allt med hotell – frukosten! Jag blev positivt överraskad, det fanns mycket gott att välja på.

Sightseeing i galet dåligt väder!
Sightseeing i galet dåligt väder!
Den okända soldatens grav
Den okända soldatens grav

Vi hade gott om tid fram till nästa studiebesök så min chef ordnade fram en karta över stan (han litade inte på kartan i mobilen) och erbjöd dom som ville att följa med ut på sightseeing för att se Okända soldatens grav och Gamla stan. Det var bara jag, min chef och en till kollega som trotsade vädergudarna och gav oss ut i bitande kyla i snöblandat regn, storm och glashala gator.

På väg in i Gamla stan.
På väg in i Gamla stan.
Här står en svensk kung på torget i Gamla stan.
Här står en svensk kung på torget i Gamla stan.

Första timmen hade vi riktigt kul, vi skojade och skrattade och tog kort på allt vi gick ut för att se. Sista halvtimmen var det inte lika roligt längre. Kläder efter väder, nä det hade vi inte med. Jag höll på att frysa ihjäl men överlevde såklart på något sätt ändå. Kul historia så här efteråt men sista tio minuterna var jag tvungen att helt gå in i mig själv för att hitta styrkan att orka mig tillbaka till hotellet!

Hem ljuva hem!
Hem ljuva hem!

Resten av dagen var det studiebesök på kontoret och raka vägen från studiebesöket tillbaka till flygplatsen för flyg hem till Stockholm. En mycket trevlig liten resa, men note to self: Kolla på väderprognosen och packa efter väder och aktivitet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *