Bästa lästipset till hängmattan

Bästa lästipset till hängmattan

Bästa lästipset till hängmattan

Jag har precis fått en bok i min hand om jag vill tipsa om. Kan vara bästa lästipset till hängmattan i sommar! Boken heter Hämndens pris och är skriven av Erik Lewin och utgiven av Nona bokförlag. Erik är säkerhetsexpert, författare och vd för säkerhetsbolag, Hämndens pris handlar om gängkriminalitet och hur utsatt vårt samhälle har blivit. Huvudpersonens familj dödas i ett gängbråk för att de råkar befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt. Ett scenario som mycket väl kan hända här i Sverige, idag. Boken om ett allt mer laglöst samhälle i Sverige är författarens sätt att delta i debatten om lag och ordning och vad som måste göras för att komma tillrätta med detta.

Hämndens pris av Erik Lewin.

Hämndens pris av Erik Lewin.

Bästa avkopplingen!

Bästa avkopplingen!

Polisens kartläggningar visar att det bara i Stockholm, Göteborg och Malmö finns 800 unga män som är aktiva i olika kriminella nätverk och som har tillgång till skjutvapen. Under 2017 var det 307 skjutningar på öppen gata i Sverige. 42 personer sköts ihjäl och 140 skadades. Det är mer än dubbelt så många som för bara fem år sedan. Det är inte bara de kriminella som drabbas. Kulor når långt. Om det sker en skjutning på öppen gata kan en oskyldig person som befinner sig 200 meter längre bort dödas. Likaså dödas allt inom fem meter när en handgranat kastas och inom 15 meter från handgranaten blir man svårt skadad. Splitter från en handgranat kan skada någon som befinner sig hundra meter längre bort.

Jag håller med Erik. Det här är ett starkt växande, akut problem som måste tas tag i, nu!  Helt klart en av de kanske viktigaste frågorna för Sverige just nu.

En bok som är helt rätt i tiden.

En bok som är helt rätt i tiden.

Till bokens handling. På ett ögonblick förvandlas den idylliska familjeutflykten till ett blodigt inferno. Två rivaliserande kriminella gäng möts på den soliga lekplatsen och mellan dem befinner sig den före detta yrkesmilitären Isaac Langer och hans familj. När krutröken skingras är tragedin ett faktum. Hela Isaacs inre ropar på hämnd men han vet vad hämndbegär gör med en människa och kämpar emot i det längsta. Han litar på att polisen ska sätta fast dem som utsatt hans familj för ett sådant besinningslöst våld. När de inte gör det tar Isaac saken i egna händer. En hämndaktion av sällan skådat slag drabbar Sverige.

Låter verkligen spännande. Den här står högt på min att-läsa-lista i sommar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *