Vad engagerar generation engagemang

 

Vad engagerar generation engagemang

Vad engagerar generation engagemang

Varje år genomför Ungdomsbarometern en ungdomsstudie (15-24 år) för att studera ungas beteende, värderingar och preferenser. Kost och hälsa är ett stort intresse bland dagens ungdom. De tänker mycket på vad de äter. Mat är en identitetsmarkering. I veckan var jag på en dragning med Ungdomsbarometern och Svenskt Kött om hur ungas livsstil och engagemang påverkar deras matkonsumtion ”Vad engagerar generation engagemang”.

Miljöfrågan viktig

Miljöfrågan viktig

När samhället inte gjort tillräckligt visar unga sitt engagemang genom att välja till eller bort från tallriken. Men vad är egentligen anledningen till att unga väljer bort vissa livsmedel eller aktörer? Och vilken mat vill unga ha? Bryr sig unga egentligen om matens ursprung? Undersökningen är ett viktigt verktyg för att förklara hur dessa faktorer hänger samman och vad det kan få för konsekvenser för branschen.

Tänkvärda ord från en 17-årig tjej

Tänkvärda ord från en 17-årig tjej

Något man ser tydligt är att unga verkligen engagerar sig i hur och vad man äter. Svenskproducerat, ekologiskt och närproducerad mat är det ungdomarna föredrar. Man är också villig att betala mer för att få detta. Miljöfrågan, klimat och djurhållning är viktiga aspekter när man väljer vad som läggs på tallriken. Ungdomarna kan också tänka sig att ställa krav för att en förändring i vad som serveras. Man känner i högre utsträckning att man faktiskt kan påverka.

Mycket tänkvärda fakta kom fram och jag känner igen mycket då min egen dotter fyller 15 år i sommar. Förändringens vindar blåser och det ska bli intressant och se var vi hamnar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *