Biobesök igen

Mycket bio och filmer har det blivit på senare tid för mig. Inte mig emot, jag är en riktig filmfantast!

Jag har hyrt och sett flera stycken fantastiska svenska filmer på sista tiden som jag verkligen rekommenderar er att se. I tisdags såg jag  ”Till det som är vackert”. I huvudrollerna Alicia Vikander och Samuel Fröler. Alicia Vikander var helt fantastisk, vilken tjej, vilken skådespelarinsats (Samuel Fröler var även han super). Handlingen var bra och tänkvärd och filmmusiken lovely! Filmen har fått strålande recensioner.

Idag såg jag ”För kärleken”. Jag tyckte jättemycket om den. Den hade en tänkvärd handling, var fin och även här tyckte jag skådespelarinsatserna var jättebra. Filmen har fått dåliga recensioner, men jag håller inte med. Kritikerna har inte alltid samma filmsmak som man själv har kan man ofta konstatera.

Nu på kvällen var dessutom jag och Mattias på bio igen (är DU sugen på att gå på bio, glöm inte att tävla om 2 biobiljetter). Vi var på förhandsvisning av filmen ”Hur många lingon finns det i världen”. Filmen bygger på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet som gjort så stor succé, inte bara i Sverige utan även internationellt. Filmen var även den tänkvärd. Dessutom var den mycket rolig. Filmen (och Glada Hudik-teatern) slår hål på folks fördomar om ”utvecklingsstörda”. De är människor med egna viljor som man måste lyssna på, precis som man gör vad gäller ”normalstörda” personer.

Innan bion var jag och Mattias och åt. Vi åt kebabtallrik med ris och grönsaker. Jag hade inga problem att följa mitt matschema. Bara att hissa upp vågen på restaurangen, lägga upp 350 g med 40% ris, 30% kött, 20% kokta grönsaker (fick be om ärtor och majs då resten av grönsakerna som ingår i en kebabtallrik – sallad, lök, tomat, räknas som ”fria” grönsaker och inte ska ingå i de 350 g mat jag ska äta) och 10% sås. Maten var jättegod och det var kul att komma ut och äta tillsammans. Skönt med en kväll ute på tu man hand. Nu har det blivit en del av den varan på sista tiden. Kanske dags att ta med barnen ut också på något trevligt ställe inom kort?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *