Tonfisk på burk – hiss eller diss?
Tonfisk på burk – hiss eller diss? Jag har länge tyckt diss. Tonfisk på burk är kattmat för mig. Både konsistens men framför allt doft. Luktar inte gott. Men jag har lärt mig att bara man gör något av tonfisken kan man få till en riktigt god måltid. Jag har en tonfiskgryta jag brukar göra som är riktigt god. Men nu har jag ett recept på en ännu godare måltid med tonfisk på burk, Spansk potatissallad med tonfisk och chevrette.
Tonfisk på burk har många fördelar. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma eller på båten/sommarstugan/husbilen etc.
Receptet på spansk potatissallad kommer från Linas matkasse. Det går självklart att anpassa rätten efter eget smak och tycke och vad man har hemma. Chevrette är kanske inte så vanligt, men det funkar med grovriven smakrik ost av valfri sort. Vi valde att servera tomatsalladen på sidan då Gustaf inte gillar salladsblad. Sedan blandade jag ihop det hela på min tallrik.Potatisen skar jag i skivor istället för klyftor och körde i vår airfryer tills skivorna blev alldeles gyllene och frasiga.
Den här rätten gick verkligen hem hos hela familjen. Så enkelt, läckert, nyttigt och fantastiskt gott! Rekommenderas!
Spansk potatissallad med het tonfisk och chevrette, 4 port
2 burkar tonfisk i olja eller vatten
1 kg potatis
2 msk tomatpuré
1 msk sambal Oelek
2 klyftor vitlök
1 förpackning cocktailtomater
1 rödlök
1 förpackning mixsallad
1 förpackning sugersnaps
1/2 chevrette
Olivolja, vitvinsvinäger
Salt, oregano, svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader.
Halvera 1 kg potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och 1 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 minuter eller tills den är klar.
Marinerad tonfisk: Häll av 2 burkar tonfisk och lägg i en bunke. Blanda med 1 msk torkad oregano, 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk tomatpuré, 1 msk sambal oelek, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Halvera 1 förpackning cocktailtomater, skiva 1 rödlök och skölj en påse mixsallad. Lägg allt i en salladsskål och dressa med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek 1 förpackning sugersnaps med 1 pressad vitlöksklyfta 3-4 minuter. Krydda med salt. Blanda ner i salladsskålen. Grovriv 1/2 chevrette. Varva rostad potatis, grönsaker och marinerad tonfisk på ett stort fat. Strö över riven chevrette.
Senaste kommentarer