Boktips för barn

Boktips för barn - Slottsmysteriet

Boktips för barn – Slottsmysteriet

Att jag älskar böcker och att läsa tror jag att ni som följer min blogg har förstått vid det här laget. Tyvärr delar mina barn inte samma passion. Trots att de sitter på en hel bokskatt väljer de hellre att kolla på tv-serier, youtube, spelar dator/mobilspel eller är ute och leker/sportar. Jag hoppas det ändras över tid. Att läsa är superviktigt. Det ger barnen ett språk och det väcker barnens fantasier och tankar. Men en sak barnen, läs Gustaf, älskar är när man läser för honom. Här kommer därför ett boktips för barn.

Jag har fått hem senaste boken i serien om LasseMajas Detektivbyrå. En bokserie båda barnen, och vi vuxna, verkligen gillar. Böckerna är lagom långa, har en bra blandning av text och bilder, enkelt, rakt språk och är spännande. Fungerar lika bra för barn i lågstadiet/mellanstadiet att läsa själv eller som högläsningsbok.

Dagens bästa stund!

Dagens bästa stund!

Den nya boken kom ut i början på september och heter Slottsmysteriet. I senaste mysteriet får Vallebyborna en inbjudan till en exklusiv chokladprovning på slottet hos greve von Farsen. Där lockas de med egen rikedom mot att de satsar pengar i grevens plantage. Men något är, så klart, lurt. Som tur är finns Lasse och Maja på plats och går till botten med mysteriet.

Både Gus och jag tyckte boken var en av de bästa på länge. Den fängslade oss från första till sista sidan. Ämnet, lurendrejeri, känns aktuellt och gav upphov till samtal kring vad man får och inte får göra och hur vi själva kan bli lurade i olika forum. Högsta betyg med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *