Älskar halloumi
Halloumi är så himla gott. Jag älskar denna ost! Det gör vi hela familjen! Lika passande på en grillmiddag som till en sallad. Användningsområdena är många.
Till middag här om dagen gjorde jag en bulgursallad med halloumi och citrusröra. Så perfekt i sommarhettan! Gick supersnabbt att göra och smakade riktigt gott! Det här måste ni testa. Som sagt – perfekt sommarmat! Billigt, snabblagat och nyttigt!
Mina ändringar i receptet står i parantes nedan.
Bulgursallad med halloumi och citrusröra, 4 port
3 dl bulgur eller annat gryn
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
2 förp halloumiost (2×200 g)
1/2 gurka
250 g kvarg (0.2% fetthalt)
1 vitlöksklyfta
rivet skal och presad saft av 1/2 citron
65 g rucola (bladspenat)
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Skala lök och morötter, strimla löken och slanta morötterna. Tärna zucchinin. Stek lök, morötter och zucchini i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
Skiva halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan i stekpannan. Vänd ner i den ljumma bulgursalladen.
Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med kvarg, skalad och finriven vitlök, citronskal och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Vänd ner rucolan i bulgursalladen och servera med citrusröran.
Jag skulle kunna dö för halloumi ;)!