Godaste köttgrytan i Crock-Pot

Hur mycket jag än ogillar hösten som kommer med mörker och kyla är det en ganska mysig årstid. Man tänder levande ljus, eldar i kaminen, dricker varm choklad och äter bullar, njuter av varma soppor och långlagade mustiga grytor. Min Crock-Pot går varm. Världens bästa kökspryl om ni frågar mig. Häromdagen gjorde jag godaste köttgrytan i Crock-Pot ever. En fröjd både för öga, gom och kropp. Vacker att se på med alla dess olika färger, mustig och sagolikt god och nyttig som bara den! En höjdarrätt som passar perfekt på hösten med dess rotfrukter, rödvin och timjan.

v

Ingredienser till godaste köttgrytan i Crock-Pot!

Jag föredrar att bryna kött och grönsaker/rotfrukter.

Jag föredrar att bryna kött och grönsaker/rotfrukter.

Övriga ingredienser till steg 1 är i. Dags att sätta på grytan!

Övriga ingredienser till steg 1 är i. Dags att sätta på grytan!

Det bästa med en Crock-Pot är att maten liksom lagar sig själv. Jag föredrar att bryna kött och grönsaker då jag tycker det kapslar in smakerna bättre, medan andra bara lägger ner allt som det är rakt i grytan. Det är en smaksak. Under dagen står grytan sedan och puttrar utan att man behöver göra någonting. När den gått klart har alla ingående smaker blandats ihop på ett härligt sätt och köttet är mört och gott. Samma gäller såklart för vegetariska alternativ.

Tiden är ute!

Tiden är ute!

En mustig och höstig köttgryta!

En mustig och höstig köttgryta! Obs! Har inte hunnit få i de svarta oliverna 🙂 !

Nog pratat, nu är det dags att presentera receptet! Ett riktigt höjdarrecept om ni frågar mig och familjen!

Köttgryta i Crock-Pot, 4-6 port

ca 1 kg högrev eller annat nötkött
2 gula lökar
2 morötter
1-2 rödbetor beroende på storlek
1 1/2 dl rödvin
3 lagerblad
Svarta oliver efter smak
4-5 soltorkade tomater
En skvätt balsamvinäger
salt, peppar, torkad timjan

Skala morötter, rödbetor och löken. Skiva morötterna, skär rödbetorna i små bitar och hacka löken. Skär köttet i bitar. Bryn kött, rotfrukter och lök. Lägg i tillagningsenheten. Sätt grytan på plats. Häll på vin, i med kryddor efter smak och lägg i lagerbladen. Kör på låg värme i 7 timmar eller hög värme i 3 timmar.

När tiden har gått häller du ner oliver, soltorkade tomater och en skvätt balsamvinäger. Smaka av. Kör grytan i ytterligare 30 minuter på hög värme. Servera med ris eller kokt potatis samt lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *